FOTO Moment istoric pentru NASA. Rover-ul Perseverance a surprins prima imagine panoramică HD de pe Marte

  • Perseverance îşi continuă misiunea de explorare şi trimite imagini în premieră de pe Planeta Roşie.
  • Pe 21 februarie, camerele Navcam şi Mastcam montate pe rover-ul Perseverance au trimis înapoi echipei de cercetare NASA peste 142 de imagini de pe Marte.
  • Datorită zoom-ului şi calităţii focusului, cercetătorii pot să observe şi obiecte mai mici de 1 cm, dacă se află în apropierea rover-ului
21481 afișări

Rover-ul Perseverance a reuşit să se acomodeze pe Marte, la o săptămână de la aterizare, scrie CNN. Acum, Perseverance îşi continuă misiunea de explorare şi trimite imagini în premieră de pe Planeta Roşie.

Pe 21 februarie, camerele Navcam şi Mastcam montate pe rover-ul Perseverance au trimis înapoi echipei de cercetare NASA peste 142 de imagini de pe Marte. Acestea au fost editate şi montate iar acum formează prima imagine panoramică de pe Marte. Panorama surprinde zona craterului Jezero, zona unui lac uscat şi vechi de 3.9 miliarde de ani, unde Perseverance va începe să cerceteze solul pentru urme de viaţă.

Perseverance reuşeşte să surprindă toate aceste panorame surprinzătoare cu ajutorul tehnologiilor camerelor Navcam şi Mastcam. Datorită zoom-ului şi calităţii focusului, cercetătorii pot să observe şi obiecte mai mici de 1 cm, dacă se află în apropierea rover-ului. Echipa de cercetare va putea, astfel, să observe îndeaproape diferitele tipuri de roci şi să înţeleagă mai bine istoria geologică a Planetei Marte.

Imaginile realizate de Perseverance sunt preluate şi editate de către o echipă de ingineri NASA. Întrebaţi cât de fidele realităţii sunt culorile şi texturile surprinse de camerele de pe rover, cercetătorii susţin că toate culorile sunt asemănătoare celor pe care le oferă şi o cameră HD digitală.

Perseverance îşi continuă misiunea şi va colecta probe de pe Marte care vor ajunge, ulterior, pe Pământ, odată cu viitoarele misiuni. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici