FOTO | Un tânăr din Azuga îşi petrece vara pe pârtie, făcând schi pe iarbă. El vrea să breveteze o tehnică

Un tânăr din Azuga, Andrei Pintenaru, îşi petrece vara pe pârtie, făcând schi pe iarbă. El vrea să breveteze o tehnică de predare a acestui sport, despre care spune că poate corecta poziţia pentru schiul de iarnă. Anul viitor, el vrea să reprezinte România la campionatul mondial de schi pe role.

1630 afișări
Imaginea articolului FOTO | Un tânăr din Azuga îşi petrece vara pe pârtie, făcând schi pe iarbă. El vrea să breveteze o tehnică

FOTO | Un tânăr din Azuga îşi petrece vara pe pârtie, făcând schi pe iarbă. El vrea să breveteze o tehnică

Andrei Pintenaru are 29 de ani şi este din Azuga. De mic a iubit muntele, poate tocmai de aceea a ajuns acum să fie monitor de schi şi ghid montan şi să fie pasionat de ceea ce face.

Tânărul avea numai 1 ani şi 8 luni atunci când s-a urcat, pentru prima data, pe schiuri.

Prima dată m-am urcat pe schiuri la 1 an şi 8 luni, atunci nu prea ştiam ce fac, dar am continuat şi am perseverat, am făcut schi de performanţă şi acum predau”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Andrei.

Şi tocmai pentru că iubeşte nespus schiul, a vrut să-l practice şi vara, ajungând să fie pe pârtie şi în sezonul estival, cu schiuri pe role.

Căutând, cu dor de iarnă, variante de a-mi diversifica activitatea pe timpul verii, am dat peste o pereche de schiuri de iarbă, le-am comandat şi am desfăcut coletul cum desface un copil cadoul de sub brad”, a spus Pintenaru.

Schiurile le-a cumpărat folosite, de pe Internet. Echipamentul constă în clăparii şi beţele de iarnă, dar schiurile sunt special concepute pentru alunecarea pe iarbă. În rest, doar “pantaloni scurţi, tricou şi o cască de protecţie”.

Costul unui echipament este între 350-500 de euro.

La început eram singur pe pârtie, apoi au venit şi colegii mei monitori, iar de anul trecut lucrez alături de prietenul meu, Vali. (...) Mi-ar plăcea să particip la campionatul mondial de anul viitor şi să reprezint România”, a adăugat instructorul de schi.

Andrei Pintenaru consideră că o oră de mişcare în aer liber nu strică nimănui, iar schiul pe iarbă este o activitate plăcută.

Acum, tânărul lucrează la o tehnică nouă de predare pe care vrea să o breveteze.

Am început să predau şi lecţii. Sunt şi asemănări şi deosebiri, cu cel de iarnă. Senzaţia este diferită, schiul de iarba însă îţi poate corecta şi perfectiona poziţia pentru schiul de iarnă. Toată iarna sunt pe pârtii, de la prima zăpadă până la ultimul petec de zăpădă din munţi. Sezonul trecut a început pentru mine din 15 noiembrie şi s-a încheiat în iunie. Lucrez la o nouă tehnică de predare pe care sper să o brevetez la un moment dat”, a declarat Andrei Pintenaru.

Iar când nu este pe pârtie, Andrei se află pe traseele montane pentru că este ghid autorizat şi organizează drumeţii, atât în ţară, cât şi în străinătate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici