FOTO, VIDEO | Din Australia până în Franţa, România şi Turcia: Fotografii spectaculoase cu eclipsa parţială de lună

Luna plină de luni seară a fost acompaniată de o eclipsă parţială de lună, ce a putut fi văzută de pe Pământ, din Australia, până în Franţa sau Pakistan.

4381 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO | Din Australia până în Franţa, România şi Turcia: Fotografii spectaculoase cu eclipsa parţială de lună

Din Australia până în Franţa: Fotografii spectaculoase cu eclipsa parţială de lună (Imagine: Hepta)

Mai multe imagini spectaculoase au surprins momentul eclipsei parţiale de lună în plină splendoare inclusiv vastele monumente din sudul oraşului Atena, cerul deasupra oraşului Frankfurt din Germania, dar şi imagini din Turcia, Franţa sau Africa.

Eclipsa parţială de Lună a fost vizibilă şi din România timp de aproximativ două ore.

Faza maximă a eclipsei a avut loc la ora 21. 20, când Luna s-a aflat nu foarte sus pe cer, partea de jos a discului selenar căpătând culoarea portocalie-roşiatică.

Având loc cu două săptămâni înainte de mult anticipata eclipsă solară de pe 21 august, eclipsa de lună nu este un eveniment astronomic mai puţin spectaculos.

Pe măsură ce Pământul trece între soare şi lună, lumina soarelui se refractă în atmosfera Pământului, ceea ce conferă lunii o culoare roşu-aprins, cărămizie.

Potrivit astro-ureanu.ro, mecanismul eclipselor de Lună se explică prin faptul că Pământul, fiind un corp opac luminat de Soare, proiectează în urma sa un con de umbră, precum şi unul de penumbră. Luna, la rândul sau, neavând lumina proprie, de fiecare dată când pătrunde în umbra Pământului, nu mai este luminată.

După modul cum Luna intersectează, parţial sau total, fie conul de umbră, fie doar cel de penumbră, va avea loc o eclipsă de Lună, parţială sau totală, prin umbră sau prin penumbră.

În timpul unei eclipse totale de lună, Luna este încă vizibilă şi are culoare portocalie sau roşie - ceea ce i-a câştigat numele de „lună sângerie”.

Acest lucru se întâmplă pentru că atmosfera Pământului refractă lumina solară care iluminează indirect suprafaţa Lunii.

Eclipsele de lună durează mult mai mult decât cele solare pentru că Pământul proiectează o o umbră mult mai mare faţă de suprafaţa lunii şi fenomenul poate fi observat din toate zonele de pe Pământ unde este noapte.

Eclipsa de lună de luni seară a fost una parţială, însemnând că doar o porţiune a lunii a trecut prin umbra Pământului.

Mai jos, fotografii cu spectaculosul eveniment celest, surprins din mai multe colţuri ale lumii:

Eclipsa parţială de lună, surprinsă în Turcia (Foto: Hepta)

Un bărbat şi cămila sa, şi o lună uriaşă pe fond. Momentul surprins, în localitatea Van din Turcia, luni, 7 august (Foto: Hepta)

Eclipsa de lună cum s-a văzut în Cipru (Imagine: Twitter)

 

Cum s-a văzut eclipa în Grecia (Imagine: Twitter)

 

Luna sângerie văzută din China (Imagine: Hepta)

Eclipsa parţială de lună cum s-a văzut din oraşul Shenzhen city, sudul Chinei, provincia Guangdong (Imagine: Hepta)

Fenomenul văzut din Kazan, Republica Tatarstan, Federaţia Rusă (Imagine: Hepta)

Luna plină înainte de eclipsă, în Hamburg (Imagine: Hepta)

Aproape o eclipsă totală de soare Jakarta, Indonezia (Imagine: Hepta)

 Eclipsa văzută în Volgograd, Rusia (Imagine: Hepta)

Luna în Sankt Petersburg, Rusia (Imagine: Hepta)

O fază a eclipsei solare, în Moscova (Imagine: Hepta)

Eclipsa de lună în Tokyo (Imagine: Hepta)

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici