Frankie Knuckles, pionier al muzicii house, a murit la 59 de ani

DJ-ul Frankie Knuckles, unul dintre pionierii muzicii house, care a colaborat cu Michael Jackson şi Whitney Houston, a murit la vârsta de 59 de ani, a anunţat, marţi, presa americană.

371 afișări
Imaginea articolului Frankie Knuckles, pionier al muzicii house, a murit la 59 de ani

Frankie Knuckles, pionier al muzicii house, a murit la 59 de ani (Imagine: captură video)

Decesul său, cauzat de o serie de complicaţii medicale generate de diabet, a fost confirmat pentru Chicago Tribune de partenerul lui de afaceri, Frederic Dunson.

Considerat unul dintre fondatorii muzicii house, Frankie Knuckles a mixat pentru numeroşi artişti pop şi soul, precum Whitney Houston şi Michael Jackson, dar şi Depeche Mode.

După ce şi-a început cariera de DJ la New York, Knuckles s-a mutat la Chicago la sfârşitul anilor 1970, în momentul în care muzica disco intra în declin. A devenit foarte repede una dintre figurile cele mai influente ale muzicii dance.

La sfârşitul anilor '80, Frankie Knuckles şi colegii săi erau veritabile staruri ale scenei rave din Europa.

Knuckles, care putea să se plimbe pe străzile din Chicago fără a fi recunoscut, era asaltat de fani în momentul în care sosea în aeroporturile din Europa.

În 1997, Frankie Knuckles a câştigat un premiu Grammy, iar în 2005 a fost inclus în Dance Music Hall of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici