Frunză sau insectă? Clipul video vesel, viral pe Instagram

  • Insecta-frunză uriaşă este o specie de insecte, cea mai mare insectă-frunză din lume.
  • Camuflajul şi dansul sunt la rang de artă. „Frunzele” sunt haioase, se mişcă de parcă ar dansa şi sunt inofensive.
  • Atât corpul, cât şi picioarele seamănă perfect cu nişte frunze, făcându-le pe aceste insecte maestrele camuflajului.
  • Clipul a fost postat pe Instagram şi a strâns peste 100.000 de aprecieri şi sute de comentarii de la iubitorii de natură şi ştiinţă.
3384 afișări
Imaginea articolului Frunză sau insectă? Clipul video vesel, viral pe Instagram

FOTO Captură video Nature/Instagram

Cercetătorii au descoperit că specia este compusă doar din femele. S-au găsit doar două specimene de masculi, însă doar la muzeu, deja conservate. Prin urmare, nu se ştie încă ce rol au masculii în reproducerea acestei specie de insecte, întrucât niciun specimen nu a fost găsit viu. 
 
Insectele-frunză au până la 10 cm lungime şi seamănă perfect cu frunzele copacilor, verzi şi puţin arămii pe margini. 
 
Dacă ai ocazia să dai peste o insectă-frunză uriaşă, o vei confunda uşor cu o frunză. Este încăpăţânată şi se va preface că este doar o frunză până când te vei îndepărta. 
 
Ce ştim despre reproducere? Doar că femelele depun ouă nefertilizate care se transformă în noi femele. 
 
Apoi, insectele-frunză au tabieturi, ca orice alte insecte. Ziua stau nemişcate, iar noaptea sunt agile şi se hrănesc. 
 
Specie docilă, Phyllium giganteum (insectele-frunză sau frunze mergătoare) trăieşte în zona Oceanului Indian, din Asia de Sud şi Sud-Vest până în Australia. Există circa 30 de specii de frunze plimbătoare. Le place vegetaţia bogată din zonele tropicale şi subtropicale. 
 
Dacă ai ocazia să dai peste o insectă-frunză uriaşă, o vei confunda uşor cu o frunză. Este încăpăţânată şi se va preface că este doar o frunză până când te vei îndepărta. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici