Fundaţia actorului Brad Pitt, implicată într-un proces, din cauza caselor construite după uraganul Katrina

Fundaţia de caritate înfiinţată de actorul Brad Pitt cu scopul de a construi locuinţe pentru persoanele rămase fără adăpost în New Orleans după uraganul Katrina este implicată într-un proces pe care l-a iniţiat din cauza calităţii deficitare a unora dintre casele ce au fost construite în acel oraş.

141 afișări
Imaginea articolului Fundaţia actorului Brad Pitt, implicată într-un proces, din cauza caselor construite după uraganul Katrina

Fundaţia actorului Brad Pitt, implicată într-un proces, din cauza caselor construite după uraganul Katrina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Brad Pitt a înfiinţat fundaţia de caritate Make It Right cu scopul de a ajuta familiile rămase fără locuinţe după inundaţiile catastrofale care au afectat oraşul New Orleans, din statul american Louisiana, în timpul uraganului Katrina din anul 2005.

Cu toate acestea, peste 100 de case finanţate de Make It Right suferă din cauza unor probleme structurale, iar directorii fundaţiei au dat în judecată compania de construcţii pe care au angajat-o în acest scop. În cadrul procesului, deschis la Tribunalul districtual din New Orleans, fundaţia Make It Right solicită daune în valoare de 500.000 de dolari, informează contactmusic.com.

Brad Pitt a înfiinţat organizaţia Make it Right în 2007 şi a ajutat la construirea a sute de case. Fiecare locuinţă este ridicată cu tehnici ecologice, izolată termic, această caracteristică reducând drastic costurile pentru energie.

Mii de oameni şi-au pierdut casele din cauza uraganului Katrina, care a inundat aproximativ 80 la sută din New Orleans. Circa 1.500 de persoane au murit în urma dezastrului, care a produs pagube de 80 de miliarde de dolari.

Brad Pitt, în vârstă de 51 de ani, este actor şi producător de film. El a primit un Glob de Aur, dar şi patru nominalizări la Oscar, pentru rolurile din filmele "Strania poveste a lui Benjamin Button", "Armata celor 12 maimuţe" şi "Moneyball". Actorul american a mai jucat, printre altele, în "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds" (2009), de Quentin Tarantino, şi a primit, anul trecut, primul său premiu Oscar din carieră, în calitate de producător al lungmetrajului "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici