Furnicile pot fi secretul unei vieţi îndelungate? Columbienii le consideră a fi ”caviar” iar preţul pentru un kilogram este considerabil

  • Locuitorii din Barichara, o localitate din nordul Columbiei, au în fiecare an o festivitate cel puîin ciudat, dar despre care se spune că îi ajută să trăiască mai mult
  • La Salida este o vânătoare de furnici mari care sunt ulterior gătite în stil columbian
929 afișări
Imaginea articolului Furnicile pot fi secretul unei vieţi îndelungate? Columbienii le consideră a fi ”caviar” iar preţul pentru un kilogram este considerabil

Locuitorii din Barichara, o localitate din nordul Columbiei, au în fiecare an o festivitate cel puîin ciudat, dar despre care se spune că îi ajută să trăiască mai mult. La Salida este o vânătoare de furnici mari care sunt ulterior gătite în stil columbian. Furnicile mari sunt considerate în aceastî zonă un adevărat ”caviar” şi majoritatea locuitorilor din Barichara iau parte la această vânătoare.

Având loc în jurul lunii martie sau aprilie a fiecărui an, La Salida marchează începutul sezonului anual de împerechere a furnicilor, care poate dura până la două luni, timp în care localnicii se zbat să adune cât mai multe furnici regine. Pline cu ouă şi gata să se reproducă, reginele de dimensiuni foarte mari sunt preţioase pentru forma lor rotundă de mazăre, şi pot avea gust de arahide, floricele sau chiar slănină crocantă când sunt prăjite şi sărate.

”Pentru mine, aroma este unică”, a spus localnicul Higuera. Poate fi o muncă grea.

Coloniile nu te lasă să iei reginele cu uşurinţă

Furnicile regine sunt savurate ca o delicatesă şi servite pretutindeni de la tarabele de la colţurile străzilor la restaurantele high-end din Columbia. De fapt, 1 kg din aceste insecte pot aduce până la 300.000 de pesos (65 de lire sterline), ceea ce le face de câteva ori mai valoroase decât faimoasa cafea din Columbia. Drept urmare, acestea sunt, de asemenea, o sursă sănătoasă de venit pentru localnici.

„Pot câştiga salariul pe o săptămână într-o singură zi prin colectarea furnicilor”, a spus Federico Pedraza, care lucrează ca curăţător de stradă în Barichara. „Dar poate fi o muncă grea. Coloniile nu te lasă să iei reginele cu uşurinţă. ”

Furnicile sunt considerate a fi o sursă sănătoasă de proteine şi antioxidanţi şi pot fi o explicaţie a vieţii îndelungate pe care o trăiesc majoritatea locuirtorilor din Bariichara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici