Gala American Music Awards 2015: Grupul One Direction, marele învingător. Tribut emoţionant adus celor 130 de victime ale atacului terorist de la Paris - GALERIE FOTO, VIDEO

Grupul One Direction a câştigat principalele trofee atribuite la American Music Awards 2015, duminică seară, la Los Angeles, într-un eveniment în care tributul adus de artiştii americani victimelor atentatelor din Paris a oferit o notă sobră unei gale caracterizate prin prestaţii pline de energie.

525 afișări
Imaginea articolului Gala American Music Awards 2015: Grupul One Direction, marele învingător. Tribut emoţionant adus celor 130 de victime ale atacului terorist de la Paris - GALERIE FOTO, VIDEO

Gala American Music Awards 2015: Grupul One Direction, marele învingător (Imagine: Hepta)

Grupul britanic One Direction a fost desemnat artistul anului, pentru a doua oară consecutiv, şi s-a impus la categoria "cel mai bun album pop/rock", pentru a treia dată consecutiv, cu materialul discografic "Made In The A.M.", informează Reuters.

Actorul şi muzicianul Jared Leto a adus un tribut emoţionant celor 130 de victime ale atacului terorist comis pe 13 noiembrie în Paris, în special celor 89 de spectatori care au fost împuşcaţi mortal în sala de concerte Bataclan. Jared Leto a spus că a susţinut în acea sală de concerte, alături de trupa sa 30 Seconds to Mars, "un show frumos şi liniştit", la începutul acestui an.

"În seara aceasta, aducem un omagiu victimelor unei violenţe inimaginabile care s-a produs la Paris şi în întreaga lume. Franţa contează, Rusia contează, Siria contează, Mali contează, Orientul Mijlociu contează, Statele Unite contează, lumea întreagă contează, iar pacea este posibilă", a spus Jared Leto.

Cântăreaţa Celine Dion a interpretat o piesă celebră din repertoriul lui Edith Piaf, "Hymnne à l'amour", în memoria victimelor ucise în atentatele de la Paris.

Printre câştigătorii principali ai galei s-a aflat şi cântăreaţa americană Taylor Swift, care primise şase nominalizări. Artista a câştigat trei trofee, însă nu a fost prezentă la această gală.

Nicki Minaj a câştigat două premii în categoriile rap/hip-hop, The Weeknd a primit două trofe în categoriile soul/R&B, Florida Georgia Line s-a impus la două categorii country, iar cântăreţul country Sam Hunt a fost desemnat cel mai bun artist debutant.

Spre deosebire de farsele şi glumele ireverenţioase de la MTV Video Music Awards şi de comportamentul formal de la Grammy Awards, gala American Music Awards (AMA), ai cărei învingători sunt desemnaţi prin votul publicului, recompensează cele mai populare performanţe muzicale ale anului, punând accentul pe prestaţia scenică.

Harrison Ford, un star al francizei "Star Wars", a introdus pe scenă grupul a cappella Pentatonix, care a interpretat, alături de o orchestră, legendarul pasaj muzical creat de John Williams pentru genericul filmelor din această franciză de mare succes. Momentul respectiv a făcut parte din campania mondială de promovare a următorului film din seria "Star Wars", ce va fi lansat luna viitoare.

Jennifer Lopez, prezentatoarea galei, a dansat pe scenă pe un colaj de piese pop lansate în acest an, spunând: "Seara asta este dedicată muzicii, iar muzica din acest an mă face să vreau să dansez".

Unul dintre momentele insolite ale galei a fost creat de Meghan Trainor şi Charlie Puth, care i-au surprins pe spectatori cu un sărut "fierbinte" la finalul piesei "Marvin Gaye" pe care au interpretat-o în duet.

Selena Gomez a interpretat o versiune originală a noului ei cântec de succes "Same Old Love", vedeta country Carrie Underwood a interpretat o versiune romantică a piesei "Heartbeat", iar Ariana Grande i-a făcut pe spectatori să se ridice de pe scaune şi să danseze pe acordurile melodiei sale "Focus". Justin Bieber a dansat şi a interpretat o selecţie din piesele sale de succes.

The Weeknd a interpretat piesa "The Hills", trupa Coldplay a încins atmosfera cu o versiune electrizantă a piesei "Adventure of a Lifetime", iar Walk The Moon a transformat întreaga sală într-o veritabilă petrecere dance cu piesa de succes "Shut Up And Dance".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici