Gala BAFTA 2019 are loc duminică seară: "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, printre favoriţi

Filmul de epocă "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, este, cu 12 selecţii, lider în topul nominalizărilor la ediţia de anul acesta, a 72-a, a premiilor industriei de film britanice (BAFTA), care vor fi decernate duminică seară, la Londra.

437 afișări
Imaginea articolului Gala BAFTA 2019 are loc duminică seară: "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, printre favoriţi

Gala BAFTA 2019 are loc duminică seară: "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, printre favoriţi

"The Favourite" a fost nominalizat, printre altele, la premiile pentru cel mai bun film britanic şi cea mai bună actriţă, pentru Olivia Colman, care, de altfel, pe 6 ianuarie, a câştigat pentru interpretarea sa din acest lungmetraj, cea a reginei britanice Anne din secolul al 18-lea, un Glob de Aur.

"Bohemian Rhapsody", "First Man", de Damien Chazelle, "Roma", de Alfonso Cuaron, şi "A Star Is Born", de Bradley Cooper, urmează în topul nominalizărilor, cu câte şapte.

La premiul pentru cel mai bun film al anului concurează "BlacKkKlansman", de Spike Lee, "The Favourite", "Green Book", de Peter Farrelly, "Roma" şi "A Star is Born".

"Beast", de Michael Pearce, "Bohemian Rhapsody", "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, "McQueen", de Ian Bonhôte, "Stan & Ollie", de Jon S. Baird, şi "You were never really here", de Lynne Ramsay, au fost nominalizate la BAFTA pentru cel mai bun film britanic.

De asemenea, trofeul pentru cea mai bună actriţă este disputat de Olivia Colman, Glenn Close ("The Wife"), Lady Gaga ("A Star is Born"), Melissa McCarthy ("Can You Ever Forgive Me?") şi Viola Davis ("Widows"), în timp ce Bradley Cooper ("A Star Is Born"), Christian Bale ("Vice"), Rami Malek ("Bohemian Rhapsody"), Steve Coogan ("Stan and Ollie") şi Viggo Mortensen ("Green Book") au fost nominalizaţi la premiul pentru cel mai bun actor.

În urmă cu câteva zile, nominalizarea cineastului american Bryan Singer la premiul BAFTA pentru cel mai bun film britanic pe 2019, în calitate de producător al lungmetrajului de succes "Bohemian Rhapsody", a fost "suspendată", după ce a fost acuzat din nou de întreţinerea unor relaţii sexuale cu minori, lucru pe care acesta îl neagă.

Organizatorii galei BAFTA au anunţat că "Bohemian Rhapsody" "rămâne nominalizat" la premiul pentru cel mai bun film britanic, dar numele lui Bryan Singer a fost eliminat din lista producătorilor. Organizatorii mai spun că presupusele fapte ale lui Singer sunt "total de neacceptat şi incompatibile" cu valorile promovate de Academia de film britanică. Ei au adăugat că au luat la cunoştinţă faptul că Singer neagă acuzaţiile, dar suspendarea rămâne valabilă până se va rezolva situaţia.

Cea de-a 72-a ediţie a galei BAFTA (British Academy of Film and Television Arts), premiile industriei de film britanice, va avea loc duminică seară, la Royal Albert Hall din Londra.

Anul trecut, "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", de Martin McDonagh, a fost marele câştigător la gala BAFTA (British Academy of Film and Television Arts), unde a fost recompensat cu cinci trofee, inclusiv pentru cel mai bun lungmetraj şi cel mai bun film britanic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici