GALERIE FOTO Prinţul Philip, o viaţă surprinsă în imagini. Soţul reginei Elisabeta a II-a a murit la 99 de ani

  • Palatul Buckingham a anunţat vineri, 9 aprilie, moartea prinţului Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a.
  • După aproape 70 de ani de căsnicie cu regina Elisabeta, prinţul consort s-a stins din viaţă la 99 de ani.
  • Prinţul Philip, Duce de Edinburgh, s-a născut pe 10 iunie 1921, în Corfu, Grecia.
9087 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Prinţul Philip, o viaţă surprinsă în imagini. Soţul reginei Elisabeta a II-a a murit la 99 de ani

GALERIE FOTO Viaţa prinţului Philip, în imagini

Ziua de 9 aprilie aduce veşti triste de la Palatul Buckingham, care a anunţat moartea prinţului Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a. Ducele de Edinburgh a murit la vârsta de 99 de ani, după o viaţă trăită în sânul familiei regale britanice.

„Cu profundă tristeţe, Majestatea Sa Regina a anunţat moartea iubitului ei soţ, Alteţa Sa regală prinţul Philip, duce de Edinburgh. Alteţa Sa regală a decedat în pace în această dimineaţă, la Castelul Windsor", a comunicat Palatul Buckingham, conform BBC News.

CITEŞTE AICI: Moartea prinţului Philip a îndoliat Marea Britanie. Reacţii, gânduri şi amintiri ale unor personalităţi britanice, în urma tristei veşti

Philip s-a născut pe 10 iunie 1921, în Corfu, Grecia. Familia sa a luat drumul exilului când Philip avea doar câteva luni, după ce monarhia greacă a fost abolită. Philip a ajuns în Regatul Unit, la rudele din partea mamei, unde ducele Louis Mountbatten i-a devenit protector şi a jucat un rol patern important în viaţa sa.

FOTO: Philip, fotografiat în 1922, la 14 luni

FOTO: Philip, fotografiat în 1927, la vârsta de 6 ani

FOTO: Prinţul Philip, costumat pentru rolul din piesa de teatru Macbeth (1936) 

Tânărul Philip a studiat la o şcoală privată din Scoţia, apoi în 1939 s-a înrolat la şcoala Marinei Regale Britanice din Dartmouth. Aici a cunoscut-o pe tânăra principesă moştenitoare Elisabeta. 

Prinţul Philip şi regina Elisabeta s-au căsătorit cu aproape 70 de ani în urmă. Philip a renunţat la titlurile deţinute şi a fost numit Duce de Edinburgh, Earl of Merioneth şi Baron Greenwich of Greenwich în dimineaţa zilei în care a avut loc nunta regală, pe 20 noiembrie 1947.

FOTO: Regina Elisabeta şi prinţul Philip, în ziua nunţii (20 noiembrie 1947)

FOTO: Regina Elisabeta şi prinţul Philip, în luna de miere (1947)

FOTO: Regina Elisabeta şi prinţul Philip (1947)

Regina Elisabeta a II-a şi prinţul Philip au patru copii - Charles, Prinţ de Wales, născut în 1948; principesa Anne, născută în 1950; Andrew, Duce de York, născut în 1960, şi Edward, Earl of Wessex, născut în 1964.

FOTO: Regina Elisabeta a II-a şi prinţul Philip, alături de prinţul Charles (1949)

FOTO: Regina Elisabeta şi prinţul Philip, alături de prinţul Charles şi prinţesa Anne (1951)

FOTO: Regina Elisabeta şi prinţul Philip, alături de copii: prinţesa Anne, prinţul Charles şi prinţul Andrew (8 septembrie 1960)

Ducele de Edinburgh s-a retras din viaţa publică în 2017.

FOTO: Regina Elisabeta şi prinţul Philip (2007)

FOTO: Prinţul Harry, Prinţul Philip, Regina Elisabeta, Prinţul Charles, Duce de Wales şi Camilla, Ducesă de Cornwall (2014)

Recent, prinţul Philip a petrecut 28 de zile în spital, fiind supus unei intervenţii medicale pentru tratarea unei afecţiuni cardiace. El a fost internat în spitalul Regele Edward al VII-lea din centrul Londrei, pe 16 februarie după ce a spus că nu se simte bine.

Ducele de Edinburgh va avea o înmormântare ceremonială regală, iar steagurile Union Jack vor fi coborâte în bernă în Marea Britanie. Slujba va avea loc la Capela Saint George de la Castelul Windsor, iar de funeralii se va ocupa Lordul Chamberlain, cel mai înalt ofiţer al familiei regale, informează MailOnline.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici