Gestul emoţionant al unei poliţiste: Şi-a donat o parte din ficat unui băieţel pe care nu-l cunoştea. FOTO

O poliţistă din SUA a făcut un act extrem de rar de generozitate când şi-a donat o parte din ficat unui băieţel de 11 ani pe care nu-l cunoscuse niciodată, scrie CNN.

657 afișări
Imaginea articolului Gestul emoţionant al unei poliţiste: Şi-a donat o parte din ficat unui băieţel pe care nu-l cunoştea. FOTO

Gestul emoţionant al unei poliţiste din SUA

Caroline Becker este o poliţistă din SUA, mamă a doi copii, care a decis să-şi doneze o parte din ficat unui băieţel de 11 ani pe care nu-l cunoscuse niciodată, informează CNN.

Singura salvare a lui Clyde Hoofman din Colorado, în vârstă de 11 ani, era un transplant de ficat care trebuia efectuat cât mai repede, altfel moartea lui ar fi fost inevitabilă.

Copilul se afla într-o stare critică din cauza bolii genetice rare de care suferă şi care îi afecta 90% din capacitatea de funcţionare a ficatului.

Decizia poliţistei de a dona o parte din ficat unei persoane necunoscute l-a salvat de la moarte pe băieţel. Transplantul de ficat a reuşit, iar micul pacient şi-a recăpătat imediat puterile.

Când o persoană sănătoasă decide să doneze un organ unui pacient necunoscut acest act se numeşte „donaţie non-directă” şi se întâmplă foarte rar. În SUA, în 2018 au fost doar 350 de donaţii non-directe de organe, dintre care doar 12 au fost donatori de ficat.

Ca semn de mulţumire băieţelul a trimis o scrisoare necunoscutei care i-a salvat viaţa. Aceasta, impresionată de scrisoarea copilului, a decis să ajute şi la strângerea de fonduri pentru plata spitalizării acestuia.

Femeia a stat în stradă cu o pancartă prin care îndemna trecătorii să ajute cu fonduri băieţelul căruia i-a donat o parte din ficatul ei. Poliţista a reuşit să strângă jumătate din suma necesară familiei băiatului pentru achitarea spitalizării.

După 16 luni de la succesul operaţiei de transplant de ficat, a avut loc şi întâlnirea impresionantă dintre pacient, acum în vârstă de 12 ani şi cea care i-a salvat viaţa. "Dacă unul dintre copii mei ar fi avut nevoie de un transplant de organe, aş fi fost într-o situaţie disperată. Am simţit că pot ajuta şi că este ceva ce sunt menită să fac." a declarat poliţista Caroline Becker.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici