Gestul eroic al unui italian de 90 de ani. Motivul pentru care şi-a dedicat toate weekendurile persoanelor fără adăpost

Un pensionar italian de 90 de ani găteşte în fiecare weekend pentru persoanele fără adăpost din Roma. Povestea lui a început la câţiva ani de la pensionare, după ce un cerşetor i-a cerut bani pentru a-şi cumpăra un sandwich.

870 afișări
Imaginea articolului Gestul eroic al unui italian de 90 de ani. Motivul pentru care şi-a dedicat toate weekendurile persoanelor fără adăpost

Sursa: Twitter

Dino Impagliazzo este un pensionar de 90 de ani care găteşte în fiecare weekend pentru persoanele fără adăpost din Roma.

Pensionarul e cunoscut în Italia ca un „erou al zilelor noastre”. Povestea lui a început la câţiva ani de la pensionare, după ce un cerşetor i-a cerut bani pentru a-şi cumpăra un sandwich.

„Am început această aventură cu sandwich-uri. Apoi am început să facem 30, 40, 50…”, povesteşte pensionarul.

Dino Impagliazzo pregăteşte mâncarea din donaţii primite de la comercianţi.

Între timp, acesta şi-a făcut un ONG din care azi fac parte peste 300 de voluntari.

La Roma sunt peste 7.700 de persoane fără adăpost, iar numărul acestora este în creştere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici