Gestul eroic al unui urangutan. A încercat să salveze un bărbat dintr-un râu infestat cu şerpi veninoşi. FOTO

Un fotograf a surprins momentul impresionant în care un urangutan încearcă să salveze un îngrijitor dintr-o rezervaţie naturală din Indonezia. Bărbatul intrase într-un râu infestat cu şerpi pentru a-l curăţa, informează CNN.

21054 afișări
Imaginea articolului Gestul eroic al unui urangutan. A încercat să salveze un bărbat dintr-un râu infestat cu şerpi veninoşi. FOTO

IMAGINI: Urangutanul care încercat să ajute un bărbat să scape dintr-un râu infestat cu şerpi veninoşi

Fotograful amator Anil Prabhakar explora parcul natural condus de o organizaţie care se ocupă de protejarea urangutanilor, iar în zonă exista o atenţionare cu privire la prezenţa şerpilor.

Vizitatorul a avut norocul de a asista la o scenă extrem de impresionantă dintre un urangutan şi un îngrijitor care intrase în râu pentru a curăţa apa de şerpi.

Urangutanul s-a apropiat de marginea apei şi şi-a întins una dintre "mâini" către bărbat ca un gest prin care voia să-şi ofere ajutorul, infromează CNN.

Îngrijitorul s-a îndepărtat încet de urangutan şi a ieşit din apă. Acesta a spus că urangutanii sunt animale foarte imprevizibile şi nu se poate şti ce reacţii pot avea.

Cu toate acestea întâmplarea rămâne o dovadă a conexiunii dintre lumea animală şi cea a oamenilor.

Şerpii care infestaseră rezervaţia naturală a urangutanilor sunt cei mai mari prădători ai acestor mamifere.

Urangutanii sunt o specie ameninţată de incendiiile forestiere, pierderea habitatului şi vânătoare. 

În Asia urangutanul este singura maimuţă de dimensiuni mari. Această specie se găseşte în Indonezia, mai ales în Sumatra şi în Borneo.

În ultimele trei generaţii numărul de urangutani din Borneo a scăzut cu  80%. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici