Ghid pentru Femei - 20 de trucuri de încercat pentru a-ţi face vara 2022 mai frumoasă

Sunt vremuri dificile - pandemia, criza resurselor, schimbările climatice şi războiul din Ucraina le-au dat stilurile de viaţă peste cap iubitoarelor de modă. The Guardian vă oferă câteva sfaturi despre cum să vă faceţi vara 2022 mai frumoasă.

401 afișări
Imaginea articolului Ghid pentru Femei - 20 de trucuri de încercat pentru a-ţi face vara 2022 mai frumoasă

Sursa Foto - Hepta

 
1.Faceţi un picnic pe canapea
Buzunarele Pitta, ţinute la congelator şi reîncălzite sub grătar, sunt perfecte pentru un picnic pe canapea. Pot fi umplute cu hummus sau cu felii de ou fiert, roşii, ceapă roşie şi castravete. 
 

 
2. Un desert fără deşeuri

Transformă fructele vechi, în special piersicile, într-o budincă extraordinar de simplă, prăjindu-le cu zahăr brun şi ghimbir ras şi servindu-le calde cu ceva rece, cum ar fi iaurt, smântână sau îngheţată.  

 
3. Nu mai cumpăra niciodată cafea dintr-o cafenea

Cafeaua cu adevărat delicioasă se poate prepara acasă, cu spumă de lapte. 

 
4. Cina norocoasă
Gătiţi o masă bazată exclusiv pe alimentele din frigider sau dulap. Poate rezulta un kimchi şi spaghete cu roşii. Prăjiţi o jumătate de borcan de kimchi în ulei de susan prăjit până se întunecă şi se caramelizează, apoi adăugaţi o tavă de roşii tocate. Se fierbe timp de 15-20 de minute, apoi se amestecă în spaghete proaspăt gătite.  

5. Mănâncă mango în baie

Pentru budincă,  se recomanda această plăcere simplă – la fel de parfumată, dar mult mai ieftină, decât lumânările de lux.  

6. Fă-ţi propria pedichiură  
Puteţi să vă îngrijiţi picioarele acasă. O dată pe săptămână, tăiaţi unghiile de la picioare, apoi eliminaţi pielea moartă de pe călcâie, în jurul degetelor de la picioare şi de-a lungul picioarelor cu o pilă ieftină pentru picioare. 

Urmaţi o spălare rapidă a picioarelor, apoi uscaţi bine şi aplicaţi un balsam pentru călcâi precum Flexitol, frecând toate picioarele. Acoperiţi picioarele cu şosete curate din bumbac şi purtaţi-le în pat peste noapte. Vă veţi trezi cu picioare moi, chiar cu aspect sănătos. Pictaţi unghiile dacă doriţi, asigurându-vă că lăsaţi un spaţiu subţire între unghie şi cuticulă pentru cel mai frumos finisaj. Între lucrările de vopsire, menţine pielea cu o piatră ponce în baie sau duş, lucrând în jurul luciului pentru a evita ciobirea.
 

 
7.Machiajul perfect cu o pensulă

Crema de ochi cu gel creează cel mai bun efect de ochi de pisică, dar pensulele care vin împreună cu oala sunt adesea greu de mânuit. Puteţi cumpăra perii mai bune. Încearcă un truc  şi foloseşte o perie de vopsea super-fină pentru a-ţi face creionul. Veţi avea nevoie de unul pentru acril sau uleiuri, deoarece pensulele pentru acuarelă sunt prea moi.
 

 
8.Simplificaţi-vă rutina de frumuseţe
Dacă doriţi să vă reduceţi regimul de machiaj de vară, investiţi într-un stick de fard de obraz crem pe care îl utilizaţi pe buze, obraji şi ochi pentru un aspect destul de roz, care funcţionează cu toate tonurile de piele. 

Un alt truc care simplifică rutina este folosirea unui SPF facial cu pensula, care funcţionează uşor ca pudră de faţă.  

 
9.Transformă o cutie de pastile într-o pungă de machiaj rece
Produsele de frumuseţe uriaşe sunt nemesisul unei genţi de mână mici, dar cumpărarea unui ruj de dimensiune de probă doar pentru a-l putea pune în geantă este mult prea decadent. O cutie de pastile vintage este o modalitate de a o ocoli. Luaţi unul de pe eBay, curăţaţi-l bine, sterilizaţi-l şi apoi pur şi simplu decantaţi fardul de obraz, balsamul de buze şi rujul în compartimente. Apoi încălziţi uşor partea inferioară cu un uscător de păr: când se răceşte, produsele ar trebui să se întărească.  

 
10. Purtaţi o cămaşă albă - în orice fel
Cumpărăturile sunt scumpe, dar stilul este gratuit. Toată lumea deţine o cămaşă albă (şi dacă nu o are, cunoaşte pe cineva care o are). Poate fi purtată cu o vestă şi pantaloni sau în loc de o jachetă de vară. Nu îndoi gulerul, nu suflecaţi mânecile şi nu o legaţi în nod. Se poate purta simplu într-o combinaţie cu blugi sau cu o fustă scurtă. Puncte bonus dacă  porţi cămaşa cu un lanţ auriu şi ochelari negri de soare. 
 

11. Poartă o şapcă de sport 
 
Dacă purtaţi o bluză, blugi, şosete sport albe,  încercaţi să adăugaţi o şapcă sportivă. Oferă un aspect obişnuit, dar creşte nivelul de  glamour de supermodel.  Pălăriile cu logo trebuie încurajate, cu cât mai ciudate, cu atât mai bine.  

 
12 .Împrumută un truc de stil din 1992
În primul rând, legaţi o cămaşă supradimensionată  de bărbaţi (una mare şi în carouri) astfel încât să se aşeze doar pe talia pantalonilor. Sună simplu, dar această răsucire inspirată de grunge îţi va face ţinuta frumoasă (şi îţi va oferi ceva pe care să stai dacă mergi în parc). În al doilea rând, în zilele mai calde, strângeţi-vă tricoul la spate cu un bobble de păr, asigurându-vă că pliaţi materialul înapoi dedesubt pentru a ascunde bobble-ul.

13. Tăiaţi-vă mânecile cămăşii şi intraţi în luptă

În loc să tăiaţi o fustă scurtă în două, încercaţi să tăiaţi mânecile şi jumătatea de jos a unei cămaşi lungi. Alegeţi lungimea până la cot pe mâneci şi lungimea fundului pe tivul cămăşii, astfel încât să se potrivească. Nici nu trebuie să-l tăiaţi prea scurt – totul este despre uzură.  

 
14. Găsiţi chilipiruri grozave la mâna a doua
Cumpărăturile de epocă sunt o modalitate sigură de a obţine haine şi genţi de înaltă calitate într-un mod sigur. Este nevoie doar de două lucruri: timp şi răbdare.  De exemplu, puteţi să vă cumpăraţi  bluze cu broderie, jachetele retro din piele şi rochiile de vară din anii 70, precum şi bijuteriile din bachelită. Arată la fel de noi ca în anul 2000. 

 
 

 
15. Purtaţi blugi vechi
Denimul vintage costă mai puţin decât nou, este mai sănătos pentru planetă (evident) şi nu în ultimul rând, pentru că cineva l-a purtat deja pentru tine. Tăierea blugilor în pantaloni scurţi sau decuparea mânecilor la jacheta din denim este o modalitate clasică de a reutiliza haine vechi.    

 
17. Adaugă o cameră casei tale – fără a-i aduce pe constructori
Nu trebuie să cheltuiţi pentru a vă reîmprospăta casa – trebuie doar să vă uitaţi la ceea ce aveţi deja.  Mutând câteva piese de mobilier în jur aţi putea crea, să zicem, un colţ de lectură în camera de zi şi, dintr-o dată, aveţi un mini-spaţiu suplimentar într-unul mai mare. Faceţi acest lucru sortându-vă rafturile de cărţi, apoi reorganizându-vă cărţile. 

 
18. Readuceţi lemnul mort înapoi la viaţă
Găsiţi nişte bucăţi mari de lemn, tăiaţi-le în scânduri, şlefuiţi-l, şi puteţi crea o masă nouă pentru bucătărie sau prispă. 

 
19. Fă-ţi propriul compost
Cumpărarea compostului este una dintre cele mai mari cheltuieli pentru grădinari, aşa că a-ţi face propriul compost este o problemă. Ia-ţi resturile alimentare, şosetele vechi de lână, nişte buruieni îndepărtate de grădină, adaugă puţin timp (în jur de trei luni în medie) şi hey presto, compost gratuit. Acesta nu este doar un mediu de creştere; De asemenea, vă va hrăni plantele gratuit şi vă va reduce deşeurile.  

 
20. Fură idei din grădinile altora
Explorează terenurile, grădinile şi curţile vecinilor. Apoi apucaţi-vă de amenajări. Plantaţi, aduceţi materiale pentru  iazuri şi şoproane. Înmulţiţi-vă plantele de apartament dacă locuiţi la bloc. Cumpăraţi ficus, cactuşi, trandafiri înmiresmaţi, lalele sau garoafe cu care să vă decoraţi balconul. 

  

Sursa - The Guardian 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici