Giorgio Armani, numit ambasador special al Expo Milano 2015

Creatorul de modă Giorgio Armani a fost numit ambasador special al Expo Milano 2015 şi va deschide evenimentul cu o prezentare de modă, pe 30 aprilie, informează contactmusic.com.

196 afișări
Imaginea articolului Giorgio Armani, numit ambasador special al Expo Milano 2015

Giorgio Armani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Giorgio Armani, în vârstă de 80 de ani, va deschide Expoziţia Universală care va avea loc la Milano, oraşul său natal, pe 30 aprilie, cu o prezentare de modă care va celebra cei 40 de ani ai mărcii care îi poartă numele.

Spectacolul va coincide cu deschiderea muzeului său, numit Armani Silos, care este găzduit într-o fostă fabrică a Nestle, vizavi de sediul central al companiei de pe Via Bergognone, şi care va vernisa o expoziţie permanentă cu creaţii vestimentare şi desene ale casei Armani.

Giorgio Armani a descris muzeul ca fiind "propria Tate Gallery" şi plănuieşte să organizeze în acest spaţiu evenimente de promovare a tinerelor talente din domeniul modei.

"Va fi şi un centru cultural, deschis artelor şi celor care vor să studieze moda, un fel de propria mea Tate Gallery", a spus creatorul de modă.

Pe de altă parte, Giorgio Armani, care îşi va prezenta noua colecţie în timpul Săptămânii Modei de la Milano, care va avea loc în februarie, a criticat decizia de scurtare a evenimentului la doar cinci zile, pentru a permite invitaţilor să călătoreacă la Paris, pentru Săptămâna Modei din capitala Franţei.

Casa de modă italiană a anunţat că prezentarea sa de modă va avea loc în a şasea şi ultima zi a evenimentului.

"Vreau să îi mulţumesc personal lui Giorgio Armani, care a dat dovadă de multă sensibilitate şi generozitate faţă de sistemul modei italiene", a declarat Mario Boselli, preşedintele asociaţiei care reprezintă interesele caselor de modă italiene, Camera Nazionale della Moda Italiana.

Giorgio Armani a fost extrem de critic, arătându-şi nemulţumirea în luna februarie 2014, când, din cauza programului Săptămânii Modei de la Milano, editorii din presa de specialitate au plecat mai devreme din oraşul italian, alegând să nu mai asiste la show-ul lui Armani, pentru că era singurul "mare nume" care avea prezentarea în ultima zi a evenimentului.

"Sunt unii care preferă să renunţe la prezentarea Giorgio Armani şi să plece la Paris. Când am decis să ţinem prezentarea în ultima zi, erau implicate şi alte branduri importante. Dar acum, ziua aceasta este goală. Asta înseamnă protejarea industriei modei italiene? Unde este Camera? M-am realăturat asociaţiei, dar pot să plec din nou oricând. Pot să fac asta prin telefon", a declarat Giorgio Armani la începutul lui 2014.

Giorgio Armani, născut pe 11 iulie 1934, la Picenza, este unul dintre cei mai renumiţi designeri din lume. Deşi a studiat iniţial medicina, a preferat se se îndrepte spre arta fotografică şi apoi spre modă. A lucrat vreme de şapte ani la departamentul vestimentar al magazinului general Le Rinascente. Din 1961 până în 1970 a lucrat ca designer al casei de modă Nino Cerruti, iar, în 1974, şi-a deschis, împreună cu Sergio Galiotti, propria casă de modă, Armani. Succesul a venit aproape instantaneu, creaţiile sale s-au vândut imediat, iar renumele designerului italian, supranumit "Il Maestro", a căpătat rapid o faimă greu de egalat. În 2014, averea designerului italian era estimată la circa 8 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.

Expo Milano 2015 se va desfăşura în perioada 1 mai - 31 octombrie 2015 şi are ca temă generală "Hrănirea planetei, energie pentru viaţă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici