Globuri personalizate şi covoare ţesute manual cu furculiţa, la o expoziţie -FOTO

Globuri personalizate cu fotografia persoanelor dragi, papuci din lână, ornamente din ceramică pentru pomul de Crăciun, covoare ţesute manual cu furculiţa şi produse tradiţionale precum ţuică de prune sau mălai copt la tavă sunt prezentate la Timişoara, în cadrul unei expoziţii cu vânzare.

573 afișări
Imaginea articolului Globuri personalizate şi covoare ţesute manual cu furculiţa, la o expoziţie -FOTO

Globuri personalizate şi covoare ţesute manual cu furculiţa, la o expoziţie -FOTO (Imagine: Mediafax Foto)

Expoziţia “Serbarea Crăciunului” are loc în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Expoziţia este organizată în special pentru cei care sunt în căutarea de idei de cadouri pe care să le ofere persoanelor dragi de Moş Nicolae sau de Crăciun.

Astfel, potrivit organizatorilor, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, la acţiune participă peste 60 de expozanţi, majoritatea producători.

“Expozanţii sunt veniţi din multe zone din întreaga ţară şi aduc tot ceea ce se poate constitui într-un cadou pentru copii sau pentru părinţi. Totodată, avem şi o serie de produse româneşti, printre care şi covoare ţesute manual cu furculiţa, dar şi produse alimentare din zona Caraşului, precum brânzeturi, cârnaţi de casă, pălincă sau ţuică de casă”, a declarat Roxana Bonchiş, organizatorul evenimentului.

Printre ideile de cadouri prezentate la “Serbarea Crăciunului” se numără şi globuri personalizate cu fotografia persoanelor dragi.

“Din anul 2013 am început să confecţionez globuri handmade, din dragoste pentru Crăciun. Tehnica se numeşte peticire, folosesc materiale de foarte bună calitate, saten şi mătase. Aplic, de asemenea, o imagine pe o parte a globului, la cererea clientului. Preţul diferă de la 20 la 40 lei, în funcţie de dimensiunea globului şi de materialele folosite. Merge destul de bine treaba, am cumpărători. Oamenii apreciază munca, spun că ceea ce fac e artă, e ceva mai deosebit”, a povestit, pentru MEDIAFAX, Angela Fiat, din Timişoara.

De asemenea, la expoziţie sunt prezenţi şi producători care realizează papuci din lână, care se vând cu 40 lei, beţe de Moş Nicolae lucrate manual, care costă 10 lei, dar şi ornamente naturale pentru Crăciun sau din ceramică, care pot fi prinse în brad, cu mesaje precum “Te iubesc”, “Sărbători fericite” sau “Dacă poţi visa, poţi realiza”.

Totodată, la “Serbarea Crăciunului” participă şi un producător din judeţul Caraş-Severin care oferă doar produse alimentare tradiţionale româneşti, precum ţuică de prune sau de mere, mălai copt la tavă, unt de casă sau telemea.

Mădălina Duicu, din comuna Cornereva, spune că este învăţător, iar după ce termină orele se ocupă de ferma pe care o are împreună cu soţul.

“Avem o plantaţie foarte mare de aproape şapte hectare de pomi fructiferi şi avem şi o gospodărie cu mai multe vaci, oi, de unde provine şi telemeaua foarte grasă de oaie, caş dulce, unt de casă, care este specialitatea noastră, mălai de casă copt pe vatră, pe care le oferim clienţilor. Tot ce avem noi bun şi sănătos în gospodărie aducem cu drag la cumpărători. Facem şi pălincă de prune, mere sau pere. Toate produsele sunt naturale. Nicăieri nu ieşi în câştig, dacă nu depui efort. E multă muncă, dar eu zic că merită, aşa de satisfăcut te simţi. Şi noi am avut posibilitatea să plecăm în străinătate, dar nu ştiu, greu ne desprindem de locurile natale. Eu cred că şi românii îşi iubesc patria, pentru că altfel nu ar sta aici”, consideră Mădălina Duicu.

Intrarea la expoziţia “Serbarea Crăciunului” este liberă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici