Grupul argentinian Narcotango întreprinde un turneu în patru oraşe din România

Celebrul grup argentinian Narcotango va susţine patru concerte în România, în perioada 30 august - 6 septembrie, la Galaţi, Iaşi, Sibiu şi Bucureşti, turneul desfăşurându-se sub semnătura coregrafei Vanda Ştefănescu.

239 afișări
Imaginea articolului Grupul argentinian Narcotango întreprinde un turneu în patru oraşe din România

Grupul argentinian Narcotango întreprinde un turneu în patru oraşe din România (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Cei patru muzicieni, nominalizaţi de mai multe ori la premiile Latin Grammy şi câştigători ai premiului Gardel, vor urca pe scenele caselor de cultură a sindicatelor din Galaţi (30 august), Iaşi (1 septembrie), Sibiu (4 septembrie) şi pe cea a Teatrului de pe Lipscani din Bucureşti, pe 6 septembrie, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"Muzica şi dansul vor avea o legătură mai strânsă, reuşind să îmbine senzualitatea tangoului argentinian cu unicitatea dansului contemporan într­-un spectacol de o complexitate fascinantă", spune coregraful spectacolelor, care vor conţine momente de dans, efecte puternice de lumini şi proiecţii.

În Capitală, Narcotango va concerta şi în cadrul primei zile a Bucharest GreenSounds Festival, pe 21 august, accesul la acest eveniment fiind gratuit.

Narcotango a fost fondată de compozitorul şi producătorul Carlos Libedinskyin, pe când, după o perioadă în care experimentase genuri muzicale precum rock, pop, blues, muzică medievală şi renascentistă, a început să ia lecţii de tango.

De la înfiinţarea sa, în 2003, grupul de muzică argentiniană Narcotango a susţinut peste 30 de turnee internaţionale în America şi Europa, a primit două nominalizări la premiile Latin Grammy (2009 şi 2010, pentru cel mai bun album de tango), premiul Gardel (2009 - pentru cel mai bun album de electronic tango) şi a lansat mai multe albume de studio: "Narcotango" (2003), "Narcotango 2" (2006), "CD live + DVD - Narcotango live" (2008), "Limanueva" (2010). De asemenea, în 2013, formaţia a lansat albumul "Cuenco".

Muzica trupei Narcotango a fost folosită de cei mai importanţi coregrafi din Argentina, precum Inaki Urlezaga şi Maximiliano Guerra. În anul 2013, trupa a sărbătorit împlinirea a 10 ani de activitate printr-un turneu susţinut pe toate continentele.

Biletele pentru spectacolele din România se pot achiziţiona online, de pe site-ul Bilet.ro şi de la casele de bilete ale sălilor de spectacole.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici