Gupare uriaşă de diavoli de mare în inima Oceanului Pacific, de 10 ori mai mare decât oricare alta

  • O populaţie uriaşă de diavoli de mare sau raze manta gigantice a fost descoperită în inima Oceanului Pacific, în largul coastelor Ecuadorului.
  • Vestea este cu atât mai deosebită cu cât rasa e clasificată pe cale de dispariţie din 2019.
2885 afișări
Imaginea articolului Gupare uriaşă de diavoli de mare în inima Oceanului Pacific, de 10 ori mai mare decât oricare alta

Sursa foto: Twitter

În zona marină din jurul Isla de la Plata şi Bajo Copé, oamenii de ştiinţă au calculat prezenţa a peste 22.000 de exemplare de diavoli de mare sau raze manta gigantice (Manta birostris).

Este un număr enorm, de 10 ori mai mare decât populaţiile cunoscute în mod normal. Mai mult, începând cu 2019, razele manta gigant au fost clasificate ca fiind pe cale de dispariţie.

Echipa internaţională de cercetare coordonată de biologul marin Joshua Stewart a identificat în total peste 2.800 de specimene diferite, recunoscute, de exemplu, după petele de pe piele.

Astfel, a fost posibilă estimarea unei populaţii locale de peste 22.000 de exemplare, potrivit Dive Magazine.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, uriaşa grupare de peşti este legată de apele reci bogate în zooplancton cu care se hrănesc, transportate acolo de curenţii oceanici.

Raza manta gigant poate creşte până la o dimensiune a discului de până la 7 metri, cu o greutate de aproximativ 3.000 kg, dar dimensiunea medie observată în mod obişnuit este de 4,5 metri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
peşti,
ocean,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici