Gustarte.ro/ Bucătăria Braziliei, pregătită să cucerească oaspeţii Jocurilor Olimpice

Bucătăria braziliană este un adevărat tărâm al simţurilor, cu influenţe tropicale, unde la tot pasul descoperi delicii unice în lume. Iar acum, cu Jocurile Olimpice în prim plan, este un nou moment bun pentru a-i afla din numeroasele secrete, recomandă Gustarte.ro.

140 afișări
Imaginea articolului Gustarte.ro/ Bucătăria Braziliei, pregătită să cucerească oaspeţii Jocurilor Olimpice

Gustarte.ro/ Bucătăria Braziliei, pregătită să cucerească oaspeţii Jocurilor Olimpice

Un prânz cât o cină

Despre prânzul brazilian se spune adeseori că poate fi considerat o cină, una bogată chiar. Porţiile sunt generoase, chiar mai mari ca cele standard americane, potrivit CNN. Aşa că nu te gândi că a înţeles ospătarul greşit comanda, dacă te trezeşti în faţa ochilor cu o farfurie cu mâncare cât pentru două - trei persoane. În aceste condiţii, un mic dejun uşor este indicat.

Brazilienii nu sunt fani ai sosurilor iuţi şi cu arome puternice, pentru că, spun ei, distug gustul. Dacă totuşi îţi plac mâncărurile condimentate, încearcă Bahians.

Sunt specialişti în fripturi, pe care ţi le vând cu orez, fasole sau banane prăjite, alături de o bere sau o "guaraná soda".

Regina fructele exotice

În Brazilia, găseşti cea mai mare varietate de fructe exotice, rare sau unice în lume: camu-camu, graviola, jabuticaba sau cupuaçu.

Caju este vedeta în această ţară, iar açaí şi acerola, amândouă din regiunea Amazonului, au devenit foarte cunoscute în afara graniţelor, pentru beneficiile lor asupra sănătăţii. Brazilia este şi producătorul nr. 1 de citrice din lume.

Nu e de mirare aşadar faptul că brazilienii sunt experţi renumiţi în sucuri şi băuturi din fructe foarte gustoase. Aproape pe fiecare stradă din Rio găseşti un "juice bar".

Pentru restul articolului, accesaţi: http://www.gustarte.ro/gustyle/bucataria-braziliei-pregatita-sa-cucereasca-oaspetii-jocurilor-olimpice-15551517.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici