Gwyneth Paltrow: Îmi voi creşte copiii în religia iudaică

Actriţa americană Gwyneth Paltrow, care afirmase în trecut că nu crede în religie, a declarat într-un interviu recent în cadrul emisiunii "Who Do You Think You Are?" că îşi va creşte copiii în credinţa iudaică.

390 afișări
Imaginea articolului Gwyneth Paltrow: Îmi voi creşte copiii în religia iudaică

Gwyneth Paltrow: Îmi voi creşte copiii în religia iudaică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actriţa, al cărei tată a fost producătorul evreu de film Bruce Paltrow, a fost emoţionată să afle la începutul acestui an, graţie aceluiaşi show TV care studiază arborele genetic al vedetelor, că familia ei provine dintr-o lungă linie de influenţi rabini est-europeni, informează dailymail.co.uk.

Această descoperire a determinat-o să îşi crească copiii - Apple, în vârstă de şapte ani, şi Moses, în vârstă de cinci ani - într-un mediu evreiesc, a declarat actriţa cu ocazia unei gale organizate la Londra de organizaţia evreiască Community Security Trust.

Decizia actriţei americane pare a se situa la polul opus comentariilor pe care le-a făcut anul trecut, vorbind despre experienţa ei de copil care a fost crescut şi instruit în ambele religii-creştină şi iudaică.

"A fost un fel de a creşte atât de frumos. Însă nu cred în religie. Cred în spiritualitate. Religia este cauza tuturor problemelor din lume", declarase Paltrow în 2010.

În emisiunea "Who Do You Think You Are?", un expert în genealogie a declarat că "religia se transmite pe cale maternă", iar acest lucru înseamnă că Gwyneth Paltrow, în vârstă de 38 de ani - care studiază şi Kabbalah - nu ar putea fi considerată drept o evreică autentică potrivit legilor iudaice, deoarece mama ei, actriţa Blythe Danner, este creştină.

În plus, soţul ei şi totodată tatăl copiilor ei, Chris Martin, solistul trupei Coldplay, este la rândul lui tot creştin.

Gwyneth Paltrow, care are în palmaresul recent filme precum "Omul de oţel/ Iron Man", s-a făcut remarcată pentru rolurile din filmele "Talentatul domn Ripley" (1999), "Dovada" (2005) şi "Valentino" (2008) şi a câştigat un premiu Oscar pentru rolul din "Shakespeare îndrăgostit". Cel mai recent film al său, "Country Strong", a fost lansat în ianuarie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici