HALLOWEEN 2014: Teatru, muzică, filme, dar şi strigoi, vrăjitoare şi fantome, în Bucureşti

Noaptea de Halloween se anunţă a fi "de groază" în Capitală, unde bucureştenii se pot distra alături de strigoi, vrăjitoare şi fantome, în săli de teatru, de cinema şi în cluburi. Totodată, sărbătoarea din 31 octombrie nu-i uită nici pe copii, care vor putea participa la activităţi "înfricoşătoare".

8678 afișări
Imaginea articolului HALLOWEEN 2014: Teatru, muzică, filme, dar şi strigoi, vrăjitoare şi fantome, în Bucureşti

HALLOWEEN 2014: Teatru, muzică, filme, dar şi strigoi, vrăjitoare şi fantome, în Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Strigoi, vrăjitoare, fantome şi alte personaje înfricoşătoare îşi dau întâlnire cu publicul bucureştean, vineri, prin muzeele, centrele comerciale, cinematografele şi cluburile din Capitală, pentru a petrece o noapte de Halloween "de groază". Activităţile pregătite îi vizează atât pe copii, cât şi pe adulţi, fiecare dintre aceştia având dreptul la distracţie.

Astfel, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" organizează, vineri, de la ora 17.30 Atelierul de sculptat dovleci, unde copiii cu vârsta între 8 şi 14 ani sunt invitaţi să-şi folosească iscusinţa, fantezia şi inventivitatea.

Cei care doresc să petreacă noaptea de Halloween la teatru pot mege să vadă piesa "Midnight chat with Sylvia Plath", la Teatrul Mignon. Din distribuţia spectacolului, regizat de Iris Spiridon, fac parte actorii Vanessa Gadei, Letiţia Vlădescu, Ioana Anastasia Anton şi Ioana Marchidan. Un performance teatral care explorează universul scriitoarei Sylvia Plath, transportându-l în lumea artei contemporane prin teatru, dans, muzică, video. Spectacolul este construit sub forma unei şedinţe de spiritism bazată pe jurnalul intim al autoarei, în timpul căreia lucrurile iau o întorsătură neaşteptată, lumea spiritelor deschizându-se pentru a dezvălui secrete îngropate şi intimităţi neîmpărtăşite. Spectacolul cuprinde fragmente din opera ei (nuvele, roman, poezii) reinterpretate astfel încât să devină valabile în prezent. Este o încercare de a-i accesa "spiritul" prin intermediul operei.

În centrele comerciale din Bucureşti, copiii se vor putea întâlni cu unele dintre cele mai înspăimântătoare personaje şi vor avea şansa de a participa la activităţi specifice sărbătorii de Halloween.

Astfel, centrul comercial Bucureşti Mall îi "va înfricoşa" pe cei mici cu ocazia sărbătorii de Halloween. Copiilor li s-au pregătit nouă ore de distracţie, iar animatorii vor fi Contele Dracula şi o vrăjitoare. Astfel, în weekendul 31 octombrie - 2 noiembrie, fiecare zi le rezervă noi surprize juniorilor şi părinţilor care vor veni la Bucureşti Mall. Vineri, programul de joacă începe la ora 11.00, când cei mici se vor amuza cu Contele Dracula, apoi o vrăjitoare îi va învăţa dansul specific de Halloween. Ultima oră (13.00 - 14.00) va fi consacrată proiectelor creative: sub îndrumarea părinţilor, copiii vor crea măşti înfricoşătoare. Pe 1 noiembrie, jocurile cu Contele Dracula şi concursurile antamate de vrăjitoare se ţin lanţ începând cu ora 14.00 şi până la ora 17.00, iar din program nu lipseşte un concert al corului de copii Melodia. Duminică, programul de distracţie ia startul de la ora 11.00. Din nou, Contele Dracula şi vrăjitoarea le-au pregătit celor mici jocuri şi dansuri, iar programul de joacă se încheie tot cu un proiect creativ de Halloween. De data aceasta, copiii, ai căror părinţi sunt invitaţi să li se alăture, vor decora dovleci făcuţi din ipsos.

La final de octombrie, Sun Plaza Shopping Center îşi surprinde vizitatorii cu numeroase activităţi inedite pentru a intra în spiritul celei mai înspăimântătoare nopţi din an. Sesiuni de make-up tematic şi face painting, ateliere pentru copii, ateliere de chiromanţie şi tarot, dansuri de Halloween - toate îi aşteaptă, atât pe copii, cât şi pe adulţi, pe 31 octombrie, începând cu ora 17.00, în zona restaurantelor.

Participarea la oricare dintre activităţile tematice este gratuită. În plus, timp de o săptămână, vizitatorii se vor bucura de un decor spectaculos de Halloween, care include o biserică bântuită, cu vrăjitoare, fantome şi pietre de mormânt. Cum sărbătoarea de Halloween este una dintre cele mai îndrăgite de copii, ei vor fi primii care se vor bucura de distracţia pregătită de Sun Plaza. Pe parcursul serii vor avea loc sesiuni de face painting tematic, unde copiii se vor transforma în adevărate personaje de groază, menite să stârnească spaima şi amuzamentul părinţilor. De asemenea, copiii vor putea învăţa dansuri specifice sărbătorii de Halloween din diferite ţări, sub îndrumarea profesoarei de dans costumată, pe rând, în fantomă, schelet şi vrăjitoare. Halloweenul nu poate să treacă fără faimoasa activitate de "trick or treat" unde copiii vor primi dulciuri şi se vor juca împreună cu Vrăjitoarea şi Dracula. Pentru cei creativi şi îndemânatici sunt pregătite ateliere de creaţie, în care participanţii vor realiza cele mai simpatice decoraţii de Halloween.

Nici adulţii nu vor fi ocoliţi de distracţie, având la dispoziţie sesiuni de make-up tematic şi ateliere de chiromanţie şi tarot. Vizitatorii pot beneficia gratuit de un machiaj profesionist realizat de make-up artist Luiza Burhai, care le va întregi ţinuta pentru o noapte de petrecere. Cei interesaţi să afle ce le rezervă viitorul vor găsi, tot în zona restaurantelor, specialişti în arta cititului în palmă şi în cărţile de tarot.

Totodată, la Cinemateca Eforie, vineri, de la ora 21.00, va avea loc un "maraton horror", preţul unui bilet fiind de 10 lei. Astfel, Cinemateca Eforie continuă, cu ocazia sărbătorii de Halloween, o tradiţie de câţiva ani, printr-un maraton de opere clasice ale genului horror. Anul acesta, selecţia se axează pe tema invaziei şi pe laitmotivul terorii, cuprizând o serie de filme ce au redefinit aceste noţiuni în cinema. Cinefilii vor putea urmări "Invazia jefuitorilor de trupuri/ Invasion of the Body Snatchers", "Noaptea morţilor vii/ Night of the Living Dead", "Dementia 13" şi "Roşu intens/ Profondo rosso".

Nici pentru iubitorii de muzică, sărbătoarea de Halloween nu va trece neobservată. Astfel, trupa Cargo prezintă, pe 30 octombrie, la Arenele Romane din Bucureşti, evenimentul "Noaptea Vrăjitoarelor", un show spectaculos de sunet şi lumini, unde publicul este invitat să "întâmpine spiritele" de Halloween. Alături de trupa Cargo, pe scenă vor urca mai mulţi invitaţi speciali.

De asemenea, pe 31 octombrie, de la ora 21.00, la La Scena, bucureştenii vor fi întâmpinaţi de sperietori, corbi, zmei şi alte personaje fantastice. Condiţia este ca publicul să vină costumat.

Music Club pregăteşte foarte multe surprize pentru seara de Halloween. Distracţia va fi asigurată de Special Guest Orchestra, o formaţie care se adresează oamenilor cu chef de distracţie. Orchestra este formată din artişti care vin fiecare din alte proiecte muzicale de renume naţional şi internaţional, precum Mirel Cumpănaş - chitară, Cristian Pup - clape, Diana Ganea - chitară, Andrada Cumpănaş - voce, Iolanda Moldoveanu - voce, Florian Rus - voce, Marius Lung "Ursu" - bass, Norbert Tobiaş - tobe, Laurenţiu Moise - trompetă, Adrian Cojocaru - trombon, Dragoş Mocănescu - saxofon, Cristian Cucu - trompetă.

Totodată, clubul Mojo organizează şi anul acesta o petrecere de Halloween. De la ora 22.00, se vor deschide "porţile iadului", iar Omul cu Şobolani va da drumul petrecerii. De altfel, se vor vota cele mai tari costume de Halloween.

Vrăji, farmece, cântece şi descântece îi aşteaptă pe bucureştenii care vor petrece noaptea de Halloween în Club Colectiv. De asemenea, sunt pregătite licori magice cu buruieni rare, poţiuni şi răcoritoare servite de ursitoare de blesteme protectoare. Nişte Băieţi, Coma şi Shadowbox "fac Colectiv" cu sufletele rebele şi promit să ţină publicul în picioare pe ritmuri pe care nimeni nu doarme. Biletul de acces este de 20 de lei şi include un "shot cu descântece".

Halloween (o abreviere pentru "All Hallows' Evening") este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare din lumea occidentală şi nu numai. Halloween se sărbătoreşte în noaptea de 31 octombrie, precedând sărbătoarea creştină Ziua tuturor sfinţilor de pe 1 noiembrie. Obiceiuri specifice de Halloween sunt realizarea de dovleci sculptaţi, luminaţi cu ajutorul unor cu felinare, folosiţi la decorarea caselor şi grădinilor şi ca lanterne, dar şi costumarea în personaje desprinse din poveştile de groază. Copiii costumaţi astfel colidă din casă în casă şi sunt recompensaţi cu dulciuri pentru creativitate. Cele mai populare dulciuri pregătite pentru această sărbătoare sunt merele glazurate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici