Han Son Doong, cea mai adâncă peşteră din lume, şi-a dezvoltat propriul climat - GALERIE FOTO

Peştera Han Son Doong, din Vietnam, este cea mai adâncă peşteră din lume, având propriul climat şi nori, formaţi în interior, scrie Daily Mail.

3298 afișări
Imaginea articolului Han Son Doong, cea mai adâncă peşteră din lume, şi-a dezvoltat propriul climat - GALERIE FOTO

Han Son Doong, cea mai adâncă peşteră din lume, şi-a dezvoltat propriul climat - GALERIE FOTO

Peştera este atât de mare încât în interiorul ei poate încăpea un zgârie-nori cu 40 de etaje. De asemenea, este atât de masivă încât are propriul climat, iar norii se formează în interiorul ei.

Pentru a ajunge la peşteră, turiştii trebuie să meargă o jumătate de zi prin junglă şi prin râuri a căror apă ajunge până la genunchi. Exploratorii aventuroşi pot trece şi prin cea de-a treia peşteră ca mărime din lume, Hang Ev.

Fotograful Urs Zihlmann a surprins în fotografii interiorul peşterii, în timp ce se afla într-o călătorie de 5 zile în Parcul Naţional Ke Bang din provincia Quang Binh, din Vietnam.

"Am fost foarte norocos să pot merge într-un tur al peşterii alături de un ghid. În timp ce ne apropiam de intrare, norii se ridicau din interiorul peşterii în pădurea din jur. A trebuit să coborâm 80 de metri pe un perete, folosindu-ne de frânghii şi harnaşamente", a povestit fotograful.

"Stând pe pământul alunecos într-o cameră imensă, neagră, începi să realizezi splendoarea care te înconjoară. Te simţi foarte mic ca om în acel paradis enorm, underground - este de o frumuseţe nepământeană. M-am simţit de parcă eram în altă lume", a conchis Urs Zihlmann.

Singurul operator care permite aventurarea în interiorul peşterii este Oxalis Adventures, care lucrează în parteneriatul cu Guvernul vietnamez pentru a asigura un viitor sustenabil pentru faimoasa peşteră.

Vizitele turistice sunt limitate la 450 de vizitatori pe an, pentru a menţine sustenabilitatea plantelor şi cavernelor din interiorul peşterii.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici