Harrison Ford a vândut geaca lui Han Solo din "Star Wars", cu aproape 200.000 de dolari

Geaca pe care a purtat-o Han Solo în ultimul film Star Wars a fost scoasă la licitaţie chiar de actorul care a îmbrăcat-o, Harrison Ford reuşind să obţină suma de 191.000 de dolari pentru articolul vestimentar, scrie contactmusic.com.

387 afișări
Imaginea articolului Harrison Ford a vândut geaca lui Han Solo din "Star Wars", cu aproape 200.000 de dolari

Harrison Ford a vândut geaca lui Han Solo din "Star Wars", cu aproape 200.000 de dolari (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Actorul american a decis să vândă geaca pentru a ajuta două organizaţii caritabile: NYU Langone Medical Center (Centrul Medical Langone de la Universitatea din New York) şi FACES (Asociaţia Naţională Craniofacială), ambele fiind centre de cercetare în epilepsie.

Fiica actorului, Georgia, în vârstă de 25 de ani, suferă de epilepsie şi este tratată la spitalul NYU, din New York.

Harrison Ford, în vârstă de 73 de ani, a semnat jacheta, apoi a scos-o la licitaţie pe o platformă online, unde suma a fost ridicată destul de repede, până a ajuns la aproximativ 200.000 de dolari.

În luna martie a acestui an, Ford a declarat în public că fiica sa, Georgia, suferă de epilepsie, când a participat la gala "Find a Cure for Epilepsy and Seizures" dedicată acestei boli a sistemului nervos.

Cunoscut pentru rolurile din seriile "Indiana Jones" şi "Războiul Stelelor", Harrison Ford a declarat în trecut că preferă ca publicul să-şi amintească de el pentru roluri precum cele din "Martorul" - care i-a adus singura nominalizare la premiul Oscar pentru rol principal - şi "The Mosquito Coast", cu Helen Mirren şi River Phoenix, două filme de Peter Weir. Ford a mai jucat în filme precum "Sabrina", în regia celebrului Sydney Pollack, şi "Imigranţii/ Crossing Over", în regia lui Wayne Kramer.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici