Harry Belafonte a ajuns la un acord juridic cu copiii lui Martin Luther King Jr.

Cântăreţul Harry Belafonte a ajuns la un acord juridic cu copiii lui Martin Luther King Jr. în privinţa dreptului de posesie asupra a trei documente istorice importante care au aparţinut renumitului militant pentru drepturi civile.

311 afișări
Imaginea articolului Harry Belafonte a ajuns la un acord juridic cu copiii lui Martin Luther King Jr.

Harry Belafonte (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Harry Belafonte i-a dat în judecată pe trei dintre copiii activistului - Dexter, Bernice şi Martin Luther King al III-lea -, în octombrie 2013, afirmând că aceştia au încercat să îl împiedice să vândă documentele în cauză, în 2008, deşi le explicase că ele s-au aflat printre mai multe obiecte care i-au fost făcute cadou de buna lui prietenă Coretta Scott King, soţia lui Martin Luther King Jr., după asasinarea acestuia din 1968, informează contactmusic.com.

Cele trei documente disputate sunt o schiţă a discursului susţinut de King "Casualties of the War in Vietnam", despre care Belafonte spune că se află în posesia acestuia încă din 1967, discursul "Memphis Speech", care nu a mai fost rostit şi care a fost găsit într-un buzunar al hainei lui King după asasinarea sa din 1968, şi o scrisoare de condoleanţe expediată de fostul preşedinte american Lyndon Johnson văduvei lui Martin Luther King Jr.

Fondul care administrează moştenirea lăsată de Martin Luther King Jr. şi Bernice King a solicitat să intre în posesia documentelor, după ce cântăreţul Harry Belafonte le-a dus la sediul din New York al casei Sotheby's şi a încercat să le scoată la licitaţie, în 2008.

Harry Belafonte i-a dat în judecată pe cei trei copii ai activistului pentru drepturi civile şi a cerut justiţiei americane să îi acorde daune financiare şi dreptul de posesie asupra documentelor. Procesul s-a încheiat printr-o înţelegere a părţilor, iar cântăreţul va păstra cele trei documente.

Harry Belafonte, în vârstă de 87 de ani, denumit "King of Calypso" pentru cântecele sale cu influenţe caraibiene, a fost un prieten apropiat şi un suporter al lui Marthin Luther King Jr., un militant pentru drepturile civile ale cetăţenilor americani de culoare, asasinat la Memphis, în statul Tennessee, în 1968.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici