"Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2" - nou record de încasări în seara premierei americane

Filmul "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2", ultimul lungmetraj din franciza "Harry Potter", a stabilit un nou record în box office-ul nord-american, devenind filmul cu cele mai mari încasări obţinute în seara premierei.

145 afișări
Imaginea articolului "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2" - nou record de încasări în seara premierei americane

"Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2" - nou record de încasări în seara premierei americane

Acest lungmetraj, lansat miercuri în Europa şi joi în Asia, a "debarcat" pe marile ecrane din America de Nord în seara de vineri. Cu încasări de 43,5 milioane de dolari obţinute în seara premierei, ultimul film din seria "Harry Potter" a spulberat pur şi simplu precedentul record deţinut de filmul "Saga Amurg: Eclipsa", care a obţinut în 2010 încasări de 30 de milioane de dolari în prima seară de proiecţii în Statele Unite şi Canada, informează lefigaro.fr.

Startul excelent al lungmetrajului "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2" reprezintă o bună premiză pentru doborârea de către acest film a unui alt record, cel al încasărilor realizate în primul weekend după lansare. Deţinătorul acestui record este cel mai recent film din seria "Batman", intitulat "Cavalerul negru/ The Dark Knight", care a obţinut în 2008 peste 158 de milioane de dolari în primul weekend de proiecţii în cinematografele nord-americane.

"Harry Potter şi Talismanele Morţii - Partea 2", ultimul film al fenomenului mondial ce are la bază romanele lui J. K. Rowling, este şi cel mai spectaculos de până în prezent, oferind pentru prima oară spectatorilor o experienţă cinematografică unică, datorată înaltei tehnologii 3D şi IMAX 3D.

Un veritabil "fenomen" comercial a început în iunie 1997, odată cu lansarea primei cărţi a scriitoarei J. K. Rowling, "Harry Potter şi Piatra Filosofală". De atunci, peste 400 de milioane de cărţi au fost vândute, traduse în 69 de limbi străine. J. K. Rowling a declarat în repetate ocazii că nu va scrie o continuare a aventurilor tânărului vrăjitor, spre disperarea milioanelor de fani ai acesteia.

Cele şapte adaptări cinematografice ale romanelor lansate până în prezent pe marile ecrane, începând din 2001, alcătuiesc cea mai profitabilă franciză din cinematografie, cu încasări totale de 6,4 miliarde de dolari în box office-ul mondial.

Al optulea şi, totodată, ultimul din serie, filmul "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2" este regizat de David Yates şi prezintă "înfruntarea finală" descrisă în ultimele 300 de pagini din cel de-al şaptelea volum, ce a fost adaptat în două lungmetraje pentru marele ecran.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici