Harry şi Meghan nu vor mai folosi titulatura „Înălţimea Sa”. Suma uriaşă pe care au promis să o returneze

Prinţul Harry şi soţia lui Meghan nu vor mai folosi tituatura „Înălţimea Sa” şi nu vor mai primi fonduri din surse guvernamentale, a anunţat Palatul Buckingham, potrivit BBC.

6362 afișări
Imaginea articolului Harry şi Meghan nu vor mai folosi titulatura „Înălţimea Sa”. Suma uriaşă pe care au promis să o returneze

Harry şi Meghan nu vor mai folosi titulatura „Înălţimea Sa”

Ducele şi Ducesa de Sussex au anunţat şi că intenţionează să returneze 2,4 milioane de lire sterline, bani publici primiţi pentru renovarea Frogmore Cottage, care va rămâne locuinţa lor oficială din Marea Britanie.

Mai mult, cuplul nu o va mai reprezenta formal pe Regină începând cu primăvara acestui an.

Deciziile au fost luate după ce Harry şi Meghan au anunţat recent că doresc să renunţe la statutul de mebri seniori ai Familiei Regale. „Intenţionăm să renunţăm la statutul de membri seniori ai Familiei Regale şi să muncim pentru a deveni independenţi din punct de vedere financiar, dar vom continua să o susţinem deplin pe Majestatea Sa Regina”, au transmis prinţul Harry şi Meghan Markle.

Prinţul Harry şi Meghan Markle au precizat că intenţionează să „îşi echilibreze timpul între Marea Britanie şi America de Nord”.

În comunicatul emis sâmbătă de Palatul Buckingham se arată că ducii de Sussex au înţeles că li s-a cerut să nu mai participe la angajamente regale, inclusiv la ceremonii militare ofiiale.

"Cu binecuvântarea Reginei, ducii de Sussex îşi vor păstra patronajele private şi asociaţiile", potrivit comunicatului în care se arată că "deşi nu o mai pot reprezenta formal pe Regină, ducii de Sussexes au arătat clar că vor continua să respecte valorile Majestăţii sale".

Biroul de presă de la palatul Buckingham nu a comentat privind măsurile de securitate de care vor beneficia ducii de Sussex.

Prinţul Harry, în vârstă de 35 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 38 de ani, s-au căsătorit pe 19 mai 2018, după o relaţie de doi ani. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul lor copil, s-a născut pe 6 mai 2019. Cel de-al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii este al şaptelea în ordinea succesiunii la tron.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Jan 18, 2020 at 10:30am PST

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici