HARTĂ INEDITĂ: Statele lumii după topurile pe care le conduc. La ce ocupă România prima poziţie

O hartă realizată cu ajutorul datelor statistice disponibile pe Internet arată un clasament inedit al statelor de pe glob şi domeniile în care acestea ocupă primul loc. Deşi unele rezultate sunt surprinzătoare, cum e cazul Spaniei, sau chiar al României, de cele mai multe ori întăresc stereotipurile. Ţările africane au recorduri de sărăcie şi analfabetism, sud-americanii conduc topurile fotbalistice, iar cei din America de Nord sunt lideri la producţia şi consumul diverselor alimente.

4424 afișări
Imaginea articolului HARTĂ INEDITĂ: Statele lumii după topurile pe care le conduc. La ce ocupă România prima poziţie

Statele lumii după topurile pe care le conduc. La ce ocupă România prima poziţie (Imagine: thedoghousediaries.com)

Daily Mail prezintă o hartă alternativă a lumii, care schimbă denumirile tradiţionale ale ţărilor cu topul pe care îl conduce fiecare stat la nivel mondial, fie că este vorba despre copii sau lovituri de fulger pe cap de locuitor.

Harta a fost realizată de site-ul DogHouse Diaries şi, deşi de multe ori confirmă stereotipurile, (Noua Zeelandă este lider mondial la rugby şi ferme de oi), unele rezultate sunt surprinzătoare. Peru, spre exemplu, conduce clasamentul mondial la sandboarding, surf pe nisip, în timp ce Spania este lider la consum de cocaină. 

Harta, realizată de trei prieteni din Washington DC, confirmă cele mai frecvente stereotipuri şi în cazul Olandei, pe primul loc la media de înălţime, Canadei, lider la  producţia de sirop de arţar şi al Statelor Unite, în vârful clasamentului la consumul de hot-dogs. 

Când vine vorba de Europa, lucrurile sunt mai surprinzătoare, însă. Franţa e lider la turism, Italia la competiţii UEFA câştigate, iar Grecia conduce clasamentul mondial al fumătorilor. Englezii sunt pe primul loc la mişcări fasciste, cu 34 de astfel de grupări înregistrate, iar vecinii ucrainieni sunt lideri la metode contraceptive.

România este în vârful clasamentului mondial la viteza Internetului.

În America de Sud, locuitorii din Chile au cele mai trainice căsnicii, în timp ce uruguayenii consumă cea mai multă vită. Brazilia şi Argentina apar pe hartă cu recorduri fotbalistice.

În Africa, multe recorduri sunt negative, de la analfabetism la inegalitate socială, cei mai mulţi copii angajaţi, sau cele mai multe lacuri ucigaşe.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici