Hartă interactivă prin care pot fi simulate ATACURI NUCLEARE în orice loc din lume - FOTO

O nouă hartă interactivă le permite utilizatorilor să atace orice locaţie din lume cu o bombă nucleară. Nukemap 3D foloseşte imagini furnizate de Google Earth pentru a simula atacuri nucleare.

1965 afișări
Imaginea articolului Hartă interactivă prin care pot fi simulate ATACURI NUCLEARE în orice loc din lume - FOTO

Hartă interactivă prin care pot fi simulate ATACURI NUCLEARE în orice loc din lume (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Utilizatorii pot selecta o locaţie, îşi pot alege arma şi pot vedea bomba căzând şi cum se formează ciuperca atomică, scrie Daily Mail.

Harta prezintă, de asemenea, informaţii despre altitudinea norului format de declanşarea bombei atomice, cât de mult se răspândeşte acesta, precum şi numărul victimelor.

Nukemap 3D este al treilea într-o serie de simulatoare de bombe nucleare create de istoricul Alex Wellerstein, de la Institutul American de Fizică din Mayland.

Alex Wellerstein susţine că harta a fost creată pentru a oferi o imagine clară a ceea ce s-ar putea întâmpla în cazul în care o bombă nucleară ar lovi orice oraş din lume.

"Trăim într-o lume în care subiectul armelor nucleare este pe prima pagină a ziarelor din ce în ce mai des, însă foarte puţini oameni ştiu ce înseamnă de fapt explozia unei bombe nucleare", a scris Wellerstein pe blogul personal.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici