Harvey Weinstein ar putea fi acuzat de deturnare de fonduri

Producătorul de film Harvey Weinstein, aflat în centrul unui scandal sexual la Hollywood, ar putea fi acuzat de deturnare de fonduri, o anchetă în acest sens fiind în desfăşurare la New York, informează public.fr.

327 afișări
Imaginea articolului Harvey Weinstein ar putea fi acuzat de deturnare de fonduri

Harvey Weinstein ar putea fi acuzat de deturnare de fonduri

The New York Times a publicat, la începutul lunii octombrie, o anchetă despre comportamentul de "prădător sexual" al producătorului de cinema Harvey Weinstein. Peste o sută de femei l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire, agresiune sexuală şi viol. Trei anchete sunt în curs, deschise de autorităţile din Londra, New York şi Los Angeles. Între timp, Weinstein a fost înlăturat din rândul membrilor Academiei de film americane, Academiei de film britanice şi Sindicatului regizorilor americani.

În prezent, autorităţile investighează şi dacă producătorul de film nu a deturnat fonduri cu scopul de a păstra secrete faptele sale.

Ancheta este condusă de un procuror din Manhattan, New York, şi priveşte mai multe zeci de plăţi făcute de Harvey Weinstein pentru a-şi rezolva probleme personale.

Potrivit site-ului de ştiri mondene tmz.com, mai mulţi angajaţi ai companiei producătorului, Weinstein Co., au fost audiaţi în cadrul acestei anchete.

Potrivit presei internaţionale, Weinstein a cheltuit sume uriaşe de bani pentru a discredita persoane care l-au acuzat de abuzuri şi a le face să păstreze tăcerea. The New Yorker scria că Weinstein a încercat să blocheze publicarea unui articol negativ despre el oferind suma de 600.000 de dolari prin interpuşi.

Avocatul lui Harvey Weinstein, Ben Brafman, a declarat, însă, pentru The New York Post: "Toate reglementările financiare ale domnului Weinstein au fost aprobate de consilierii juridici ai domnului Weinstein şi ai Weinstein Company. Nu a avut niciodată intenţia de a încălca legea, nu credem că va fi pus sub acuzaţie după ce faptele vor fi examinate în amănunt".

Harvey Weinstein, în vârstă de 65 de ani, a fondat împreună cu fratele său, Bob Weinstein, compania Miramax, care a produs mai multe filme independente de succes, printre care "Sex, Lies, and Videotape" (1989), "The Crying Game" (1992), "Pulp Fiction" (1994), "Heavenly Creatures" (1994) şi "Shakespeare in Love", pentru care a câştigat un premiu Oscar. După ce au vândut Miramax, Weinstein şi fratele său au înfiinţat, în 2005, The Weinstein Company. Harvey şi Bob Weinstein erau copreşedinţi ai companiei. În octombrie 2017, după acuzaţiile de abuz sexual, Harvey Weinstein a fost înlăturat de la conducerea companiei.

De la publicarea anchetei din The New York Times, numeroase alte vedete americane au fost suspendate sau concediate în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală ori comportament nepotrivit. Jurnalistului Charlie Rose, în vârstă de 75 de ani, i-au fost anulate brusc contractele cu CBS, PSE şi Bloomberg. Matt Lauer, starul "NBC News", în vârstă de 59 de ani, vedetă a matinalului de 20 de ani, a fost concediat recent, chiar înainte să intre în emisiune, pentru "violarea flagrantă a principiilor companiei". La Fox News, Bill O'Reilly, în vârstă de 68 de ani, a fost concediat, în aprilie, pentru fapte similare. Iar conducerea The New York Times l-a suspendat pe unul dintre reporterii săi politici, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală.

Printre vedetele acuzate de abuz sexual se numără şi actorul Kevin Spacey, regizorul Bryan Singer, actorul Dustin Hoffman, producătorul muzical Russell Simmons, actorul de comedie Louis CK şi actorul Geoffrey Rush.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici