Helen Mirren a pozat alături de trei statui din ceară ale sale, cu ocazia celei de-a 70-a aniversări

Actriţa Helen Mirren a pozat alături de trei statui din ceară ale sale, care au fost prezentate la muzeul Madame Tussauds din Londra, într-o expoziţie ce a fost vernisată joi aseară, pentru a marca a 70-a aniversare a artistei britanice, informează dailymail.co.uk.

253 afișări
Imaginea articolului Helen Mirren a pozat alături de trei statui din ceară ale sale, cu ocazia celei de-a 70-a aniversări

Helen Mirren (Foto: AFP)

Cele trei statui din ceară ale vedetei britanice au fost amplasate într-o sală specială, în faţa unui perete acoperit cu drapelul britanic. Prima dintre ele o prezintă pe Helen Mirren în rolul poliţistei Jane Tennison din miniseria TV "Suspect de crimă/ Prime Suspect", din 1991, cea de-a doua în rolul reginei Elizabeth a II-a din filmul "Regina/ The Queen" (2006) - pentru care actriţa a fost recompensată cu premiul Oscar -, iar cea de-a treia prezintă o versiune de pe covorul roşu a vedetei britanice, într-o rochie spectaculoasă, donată de Helen Mirren în 2010.

Helen Mirren a fost prezentă la ceremonia de inaugurare a celei de-a treia statui, la Londra, în 2010, însă nu a văzut niciodată de aproape celelalte două statui ale sale, expuse anterior la Madame Tussauds Blackpool şi Madame Tussauds Berlin.

Prezentă la evenimentul de joi seară, într-o rochie Dolce and Gabbana, Helen Mirren s-a declarat încântată de această prezentare specială: "E uluitor. Acum simt ceea ce simte soţul meu când se uită la mine! E ca şi cum aş avea trei surori".

Întrebată de jurnalişti dacă are vreo preferinţă în legătură cu cele trei statui, vedeta britanică a spus că preferă statuia care o reprezintă în timpul unei apariţii pe covorul roşu: "Îmi place foarte mult această versiune. Mă reprezintă foarte bine. Par fericită".

Apoi, vedeta britanică a enumerat statuile din ceară de la Madame Tussauds din Londra alături de care i-ar plăcea să pozeze: "Robert Pattinson ar fi foarte cool, bineînţeles George Clooney şi mi-ar plăcea şi Johnny Depp".

Apoi, artista a remarcat cea mai recentă statuie din ceară a muzeului londonez, dedicată starletei americane Kim Kardashian.

"Ia te uită, Kim îşi face un selfie! E minunată! Şi ce rochie (realizată de casa Balmain, n.r.) fabuloasă are!", a spus Helen Mirren.

"Statuia lui Helen Mirren a fost una dintre cele mai populare de când am inaugurat-o aici, în prezenţa ei, în 2010", a declarat Edward Fuller, managerul general al muzeului londonez. "Am dorit să organizăm un eveniment special pentru a celebra aniversarea ei de pe 26 iulie, aşadar am decis să oferim vizitatorilor şansa de a se «întâlni» cu cele mai cunoscute trei ipostaze ale sale", a adăugat el.

Statuia ce o prezintă pe Helen Mirren pe covorul roşu a fost inaugurată la Madame Tussauds din Londra în 2010. Statuia inspirată din personajul interpretat de ea în miniseria TV "Prime Suspect" a fost inaugurată la Madame Tussauds Blackpool în 2011, iar statuia care o reprezintă în rolul reginei Elizabeth a II-a din filmul "The Queen" a fost prezentată la Madame Tussauds din Berlin în 2013.

Cele trei statui dedicate actriţei Helen Mirren vor rămâne expuse împreună până pe 16 octombrie.

Actriţa, recompensată în 2007 cu premiul Oscar pentru rolul din "Regina/ The Queen", s-a căsătorit cu regizorul Taylor Hackford în 1997, la 12 ani după ce s-au cunoscut pe platoul de filmare a peliculei "Nopţi albe/ White Nights", realizată de acesta.

În vârstă de 70 de ani, actriţa britanică Helen Mirren a primit de-a lungul unei bogate cariere în film, teatru şi televiziune numeroase distincţii importante, inclusiv câteva premii Emmy şi BAFTA. Mirren a primit alte trei nominalizări la Oscar pentru rolurile din "The Madness of King George", "Gosford Park" şi "The Last Station". Helen Mirren a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic în 2003.

În februarie, actriţa britanică Helen Mirren a fost recompensată cu cea mai înaltă distincţie - Fellowship - la gala de decernare a premiilor acordate de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), în semn de recunoaştere pentru contribuţia ei extraordinară adusă industriei cinematografice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici