Helen Mirren denunţă sexismul de la Hollywood

Actriţa britanică Helen Mirren, recompensată în cadrul unei gale dedicate celor mai puternice 100 de femei din industria de divertisment, a denunţat, marţi, politica studiourilor de la Hollywood, acuzându-le că "se prosternează în faţa altarului bărbatului de 18 - 25 de ani şi a penisului acestuia".

48 afișări
Imaginea articolului Helen Mirren denunţă sexismul de la Hollywood

Helen Mirren denunţă sexismul de la Hollywood (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit AFP, actriţa britanică a părut agasată, totodată, de comentariile acelor persoane care o laudă pentru faptul că a ştiut să rămână sexy la vârsta de 65 de ani. Ea a declarat că acele comentarii sunt "complet de al naibii în afara subiectului".

"În viaţa mea, a trebuit să asist, cu greu, la supravieţuirea unor actori mediocri şi la dispariţia profesională a unor actriţe strălucite", a declarat Helen Mirren, în faţa celor mai puternice femei de la Hollywood, cu ocazia acestei gale anuale, organizată de publicaţia Hollywood Reporter.

"Cu tot respectul pe care-l am pentru aceste femei remarcabile şi încununate de succes care sunt prezente în această sală, prea puţine lucruri s-au schimbat în ceea ce priveşte felul în care se fac filme la Hollywood, care continuă să se prosterneze în faţa altarului bărbatului de 18 - 25 de ani şi a penisului acestuia. Destul de mic, bănuiesc", a declarat actriţa britanică, stârnind râsul spectatorilor.

În fruntea listei celor mai puternice 100 de femei de la Hollywood s-a clasat Anne Sweeney, patroana grupului Disney/ ABC, urmată de Amy Pascal - copreşedintele Sony Pictures Entertainment, Bonnie Hammer - patroana NBC Universal Cable Entertainment - şi Oprah Winfrey, considerată "regina" micului ecran american.

În vârstă de 65 de ani, actriţa britanică a primit de-a lungul unei bogate cariere în film, teatru şi televiziune numeroase distincţii importante, inclusiv câteva premii Emmy şi BAFTA.

Interpretarea rolului Reginei Elizabeth II din filmul "Regina/ The Queen" i-a adus actriţei Helen Mirren premiul Oscar din partea Academiei de film americane, în 2007, după două nominalizări anterioare.

În 2010, Helen Mirren a fost din nou nominalizată la Oscar, pentru rolul din "The Last Station", însă trofeul i-a revenit actriţei americane Sandra Bullock.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici