Herbie Hancock concertează la Bucureşti pe 29 octombrie

Muzicianul american Herbie Hancock, unul dintre cei mai reprezentativi artişti ai jazz-ului modern, concertează la Bucureşti, la Sala Palatului, pe 29 octombrie, informează organizatorii, Emagic.

74 afișări
Imaginea articolului Herbie Hancock concertează la Bucureşti pe 29 octombrie

Herbie Hancock concertează la Bucureşti pe 29 octombrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu un portofoliu ce reuneşte 50 de albume proprii, peste 20 de milioane de copii vândute în întreaga lume, 12 premii Grammy, un premiu Oscar pentru coloana sonoră a filmului "Round Midnight", precum şi alte peste 25 de distincţii - printre care Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Ofiţer primit la Paris în 1985, dar şi titlul de artistul anului oferit de fundaţia Harvard în anul 2008 -, şi numeroase colaborări de succes alături de nume celebre ca Miles Davis, Joni Mitchell, Stevie Wonder, Sting, Annie Lennox, Christina Aguilera, Carlos Santana, Norah Jones şi Leonard Cohen, Herbie Hancock este considerat unul dintre cele mai reprezentative nume ale jazz-ului modern internaţional.

Biletele pentru concertul pe care Herbie Hancock îl va susţine la Sala Palatului din Bucureşti sunt disponibile pe site-ul www.myticket.ro şi în reţeaua magazinelor Diverta, începând de miercuri, la următoarele categorii de preţ, în funcţie de poziţia faţă de scenă: 80 de lei, 120 de lei, 160 de lei, 200 de lei, 240 de lei.

Herbie Hancock este unul dintre numele de referinţă ale industriei muzicale internaţionale, un artist ce a adus contribuţii majore muzicii, influenţând în mod determinant genuri precum jazz-ul electronic, muzica acustică şi R&B-ul.

La vârsta de doar 11 ani, Hancock a susţinut un concert alături de Orchestra Simfonică din Chicago. Hancock şi-a descoperit pasiunea pentru jazz ceva mai târziu, în anii de liceu, fiind puternic influenţat de Oscar Peterson şi Bill Evans. Impresionat de potenţialul tânărului artist, celebrul Miles Davis i-a propus acestuia să facă parte din grupul său intitulat Miles Davis Quintet, perioadă în care Herbie Hancock a înregistrat, alături de colegii lui, câteva piese clasice precum "ESP", "Nefertiti" şi "Sorcerer". Colaborarea dintre Herbie Hancock şi Miles Davis nu s-a oprit aici, cei doi lucrând împreună pentru diferite compoziţii, două dintre ele, "In a Silent Way" şi "Bitches Brew", devenind piese de referinţă ce au marcat debutul unui nou stil de muzică recunoscut astăzi drept fusion-jazz.

De altfel, Herbie Hancock a fost el însuşi un inovator al muzicii, fiind unul dintre primii compozitori care au îmbinat sintetizatorul cu elemente de soul şi funk, redefinind complet sonorităţile jazz-ului.

După cei cinci ani petrecuţi alături de Miles Davis Quintet, Herbie Hancock experimentează cariera solo, lansând mai multe albume, cum ar fi "Maiden Voyage", "Empyrean Isles" şi "Speak Like a Child". În 1973, revine însă la formula de grup, punând bazele trupei The Headhunters, alături de care a înregistrat "Head Hunters", primul album din istoria jazz-ului premiat cu discul de platină. Au urmat alte 11 materiale discografice prezente în topurile muzicale ale anilor '70.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici