"Heroin chic",o fotografie cu Kate Moss, în expoziţia ce marchează centenarul revistei Vogue UK

"Heroin chic", o fotografie celebră cu Kate Moss, va fi inclusă, alături de alte imagini cu top-modele celebre, într-o expoziţie ce va fi vernisată la National Portrait Gallery din Londra, în februarie 2016, şi care marchează centenarul ediţiei britanice a revistei Vogue, informează dailymail.co.uk.

219 afișări
Imaginea articolului "Heroin chic",o fotografie cu Kate Moss, în expoziţia ce marchează centenarul revistei Vogue UK

Kate Moss (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Atunci când British Vogue a publicat o fotografie în care Kate Moss a pozat doar în slip, la vârsta de 19 ani, editorii publicaţiei britanice au fost acuzaţi că promovează pornografia.

Acele fotografii controversate au fost realizate de Corinne Day în 1993 şi o prezintă pe celebrul top-model pozând în picioare, în faţa unui zid dintr-o sală de baie, purtând un slip minuscul şi o jachetă decoltată. Fotografia realizată în acea zi a devenit ulterior celebră şi a fost denumită "heroin chic".

Imaginile din acel pictorial vor fi incluse în expoziţia ce va fi vernisată anul viitor la National Portrait Gallery din Londra.

Expoziţia "Vogue 100: A Century of Style" va fi organizată pentru a marca împlinirea unui secol de la înfiinţarea revistei şi pentru a evidenţia portretele extraordinare pe care le-a publicat pe parcursul ultimilor 100 de ani.

Colecţia de imagini va include şi fotografii dintr-un pictorial cu Kate Moss realizat de Mario Testino în 2008, care face aluzie la pictorialul controversat din anii '90.

Claudia Schiffer apare şi ea în această expoziţie specială, într-o fotografie ce o prezintă pe motocicletă, realizată de Herb Ritts în 1989. Imagini mai recente o arată pe Lara Stone, vârful de lance al noii generaţii de super-modele.

Portrete fotografie ale unor actriţe celebre, precum Gwyneth Paltrow, şi ale unor vedete din lumea sportului, precum fostul fotbalist englez David Beckham, demonstrează faptul că Vogue UK a publicat de-a lungul anilor nu doar imagini cu modele profesioniste, ci şi cu celebrităţi din alte domenii decât moda.

Expoziţia va include lucrări ale unora dintre cei mai renumiţi fotografi ai secolului al XX-lea, precum Cecil Beaton, Lee Miller, Irving Penn, David Bailey şi Mario Testino.

Vor fi expuse şi 280 de imagini din arhiva Condé Nast şi din diverse colecţii internaţionale care prezintă, de asemenea, influenţa pe care Vogue UK a avut-o asupra modei de-a lungul deceniilor.

Una dintre imaginile cu cea mai puternică rezonanţă istorică a fost realizată în 1941, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, şi prezintă o femeie într-un costum din două piese, în picioare, lângă un zid bombardat. Imaginea este însoţită de textul "Moda este indestructibilă".

Legende ale marelui ecran, precum Fred Astaire şi Marlene Dietrich, vor fi la rândul lor omagiate în această expoziţie.

Expoziţia "Vogue 100: A Century of Style" va putea fi vizitată la National Portrait Gallery din Londra în perioada 11 februarie - 22 mai 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici