Hillary Clinton, surprinsă într-un moment stânjenitor la vizita istorică din Myanmar - VIDEO

Secretarul de stat american Hillary Clinton a fost surprinsă într-un moment stânjenitor în cadrul vizitei istorice efectuate de Barack Obama în Myanmar.

519 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton, surprinsă într-un moment stânjenitor la vizita istorică din Myanmar - VIDEO

Hillary Clinton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu ocazia vizitei sale efectuate în Myanmar, Barack Obama a ţinut un discurs în care a abordat reformele democratice şi economice care sunt necesare în Myanmar. În timpul speech-ului toată atenţia a fost îndreptată către preşedintele american, dar camerele video ale postului de televiziune CNN s-au concentrat asupra unui moment stânjenitor al secretarului Hillary Clinton, scrie tabloidul britanic Daily Mail.

Deşi discursul lui Obama a fost foarte convingător, Clinton pare să nu fi fost de aceeaşi părere, deoarece aceasta adoarme, probabil din cauza oboselii, notează sursa citată. 

În cadrul discursului Hillary Clinton a stat alături de câştigătoarea Premiului Nobel pentru Pace, Aung San Suu Kyi, fost prizonier politic care a fost nevoită să stea în arest la domiciliu timp de 15 ani.

În timpul discursului său, Obama a făcut referire la nevoia de tranziţie pe care o are Myanmar, acesta spunând de asemenea că impunerea unui nou sistem democratic cumulat cu reforme economice sunt exact lucrurile de care statul asiatic.

"Un proces democratic şi o reformă economică începute deja de actualul preşedinte al ţării sunt lucruri care pot duce la oportunităţi incredibile de dezvoltare. Veţi putea face un drum care are potenţialul de a inspira atât de mulţi oameni", a declarat Barack Obama. Obama este primul preşedinte american care efectuează o vizită în Myanmar, stat cunoscut şi sub numele de Burma. Această ţară a început recent un proces de democratizare, la finalul a jumătate de secol de guvernare militară.

Hillary Clinton este unul dintre cei mai cunoscuţi secretari de stat americani, aceasta fiind aşteptată să îşi încheie cariera la finalului anului curent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici