Hipopotamii lui Pablo Escobar provoacă haos. Un grup de cercetători vrea ca animalele să fie eutanasiate

  • Cercetători din Mexic şi Columbia spun că hipopotamii lui Pablo Escobar sunt periculoşi pentru columbieni
  • În anii 80, Escobar importa un mascul şi trei femele hipopotami. În prezent, numărul a ajuns la 80
  • Între 2011 şi 2019 au fost castrate patru masculi şi două femele, însă nu avut niciun efect
943 afișări
Imaginea articolului Hipopotamii lui Pablo Escobar provoacă haos. Un grup de cercetători vrea ca animalele să fie eutanasiate

FOTO: Profimedia

Influenţele lui Pablo Escobar se simt şi acum pe teritoriul Columbiei, la aproape 30 de ani de la moartea sa. Chiar şi în cele mai neaşteptate forme.

Hipopotamii făceau parte din grădina zoologică privată a lui Escobar. Acum devin un pericol iminent pentru columbieni. Este concluzia autorilor unui studiu realizat de cercetători din Mexic şi Columbia. El a fost publicat în revista Biological Conservation şi recomandă ca hipopotamii lui Escobar să fie eutanasiaţi. Asta pentru că hipopotamii au efecte negative asupra mediului.
 
Unul dintre motive este acela că hipopotamii reprezintă un risc pentru siguranţa oamenilor. O femeie de 45 de ani a fost rănită în urmă cu câteva luni de un hipopotam. În plus, aceştia pot transmite chiar şi boli. Murdăria lor infectează apa şi acest lucru dăunează peştilor şi chiar şi oamenilor, mai spune studiul. Alţi oameni de ştiinţă vor să lanseze un program extins de castrare. 
 
În anii 80, Escobar importa un mascul şi trei femele hipopotami, alături de alte animale exotice de la ferma sa. După moartea lui, multe dintre animale au fost scoase din ţară sau mutate. Hipopotamii au fost lăsaţi în urmă. Erau prea greu de transportat.
 
Între anii 2011 şi 2019 s-au castrat patru masculi şi două femele însă nu avut niciun impact asupra înmulţirii acestora.
 
Cercetătorii spun că numărul a ajuns de la 35 în 2012 la 80 în prezent. În plus, s-au răspândit pe teritoriul Columbiei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici