Hubble a surprins una dintre cele mai spectaculoase imagini spaţiale de până acum. NASA a publicat fotografia cu o galaxie aflată la 67 de milioane de ani lumină de Pământ

  • Telescopul spaţial Hubble a capturat o imagine a unei galaxii îndepărtate numită NGC 2775, situată la 67 de milioane de ani lumină de Pământ.
  • Galaxia este plină de stele tinere şi are în centrul său un uriaş bulb galactic.
  • Misiunea Hubble este un efort comun între NASA şi Agenţia Spaţială Europeană.
6347 afișări
Imaginea articolului Hubble a surprins una dintre cele mai spectaculoase imagini spaţiale de până acum. NASA a publicat fotografia cu o galaxie aflată la 67 de milioane de ani lumină de Pământ

Hubble a surprins una dintre cele mai spectaculoase imagini spaţiale de până acum. Fotografia cu o galaxie aflată la 67 de milioane de ani lumină de Pământ

Telescopul spaţial Hubble a surprins imagini uimitoare cu o mulţime de galaxii de-a lungul anilor, dar imaginea prezentată zilele acestea de NASA reprezintă o adevărată operă de artă, scrie BGR.com.

Galaxia din imagine se numeşte NGC 2275 şi face parte din categoria galaxiilor spirală, având o abundenţa de stele tinere. Imaginea prezintă o sferă centrală imensă deschisă, unde nu se întâmplă prea multe.

Inelul exterior al galaxiei este, însă, mult mai interesant, cu nenumărate stele tinere care apar de culoare albastră în imagine şi o multitudine de materiale precum gaze şi praf în jurul lor.

NGC 2275 se află la aproximativ 67 de milioane de ani-lumină, ceea ce face această imagine uimitoare cu atât mai remarcabilă.

NASA a oferit şi un context pentru imaginea pe care a publicat-o.

Braţele în spirală indică faptul că formarea galaxiei a fost una relativ liniştită. Practic nu există o formaţiune de stele în partea centrală a galaxiei, care este dominată de un bulb galactic neobişnuit de mare şi relativ gol, unde tot gazul a fost transformat în stele cu mult timp în urmă.

Galaxia nu are „braţe” bine definite precum Calea Lactee, dar este considerată încă o galaxie spirală datorită modelului său spiralat clar.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici