I-au luat caii de la bicicletă. Pe soclul statuii lui Napoleon a fost expusă o creaţie care-l înfăţişează pe împărat în rol de livrator. „Are clasă”

785 afișări
Imaginea articolului I-au luat caii de la bicicletă. Pe soclul statuii lui Napoleon a fost expusă o creaţie care-l înfăţişează pe împărat în rol de livrator. „Are clasă”

I-au luat caii de la bicicletă. Pe soclul statuii lui Napoleon a fost expusă o creaţie care-l înfăţişează pe împărat în rol de livrator. „Are clasă”

Artistul vizual din Rouen, Mieszko Bavencoffe, a împărtăşit viziunea sa contemporană despre Napoleon I duminică, 19 septembrie. Şi-a expus creaţia pe soclul adevăratei statui a împăratului, care este în curs de renovare. „Este cel mai bun loc pentru ea”, se amuză Bavencoffe.
 
Napoleon, urcat pe o bicicletă veche, cu o geantă Deliveroo (firmă de curierat) purtată pe umăr, nu-i lasă indiferenţi pe câţiva trecători. Cei mai mulţi sunt amuzaţi şi imortalizează instalaţia efemeră, care urmează să fie demontată.
 
Ar trebui văzut acest lucru drept o critică a UBER-izării societăţii? „Nu fac politică!”, se apără artistul, care s-a inspirat dintr-o celebră pictură a lui David, Bonaparte traversând Marele Saint Bernard (1801) pentru a crea lucrarea a cărei poziţie a bicicletei aminteşte, de fapt, de calul din pictură.
 
„Este îmbrăcat în Lacoste, poartă Air Max, are clasă”
 
„Îmi place să aleg personaje istorice şi să le actualizez. Le îmbrac în haine contemporane, le dotez cu accesorii deja folosite, precum geanta Deliveroo”, explică artistul. Bonaparte este tatuat, „îmbrăcat în Lacoste, poartă Air Max, are clasă”, spune creatorul său.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici