IKEA ar putea scoate la vânzare chiftele cu carne de cal

Retailerul suedez IKEA ar putea introduce în restaurantele sale celebrele chifteluţe, dar cu componenţă de carne de cal. Conform unui purtător de cuvânt al companiei, alimentele care până nu de mult au scandalizat întreaga opinie publică au toate şansele să fie introduse din nou pe piaţă.

1250 afișări
Imaginea articolului IKEA ar putea scoate la vânzare chiftele cu carne de cal

IKEA ar putea scoate la vânzare chiftele cu carne de cal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

IKEA susţine că la momentul în care scandalul cărnii de cal a implicat şi chifteluţele pe care retailerul le vinde în propriile restaurante decizia de a le scoate de la vânzare a devenit inevitabilă, notează dailymail.co.uk.

Cantităţi mari de chifteluţe suedeze scoase din restaurantele retailerului din Suedia se află încă în posesia celor de la IKEA, fiind depozitate la rece. Conform sursei citate, un purtător de cuvânt al companiei a declarat că există şanse destul de mari ca acele chifteluţe să fie reintroduse pe piaţă, eventualul profit urmând a fi donat în scopuri caritabile. 

"Momentan lucrăm pentru a găsi o soluţie sustenabilă pe partea de vânzări privind chiftelele care conţin carne de cal. Nu există niciu pericol alimentar asociat cu consumul acestor chiftele, aşa că am vrea să le reintroducem în vânzare iar banii de pe urma acestora să fie folosiţi în scop caritabil", a declarat un purtător de cuvânt al IKEA. 

IKEA a fost unul dintre retailerii care comercializează şi produse alimentare lovit de scandalul cărnii de cal ce s-a răspândit pe întregul continent european. Compania suedeză a fost nevoită să efectueze o serie de analize de laborator pentru a determina dacă acestea conţin sau nu carne de cal. 

În Europa, chiftelele din carne au fost retrase în Polonia, Austria, Ungaria, Marea Britanie, Portugalia, Finlanda, Germania, Italia, Danemarca, Olanda, Belgia, România, Slovacia, Cehia, Suedia, Spania, Bulgaria, Grecia, Franţa, Cipru şi Irlanda. 

În luna februarie IKEA a retras temporar de la vânzare chifteluţele din magazinul din Bucureşti, pentru verificarea suplimentară, după ce autorităţile din Cehia au găsit urme de carne de cal într-un lot de chifteluţe comercializate de producătorul de mobilă, determinând compania să oprească vânzarea produselor în mai multe ţări europene. 

Reintroducerea chifteluţelor în restaurantul din Bucureşti a fost făcută pe 3 aprilie. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici