Imaginea care a împărţit internetul în două! Ce culoare are acest pantof sport?

După rochia care a iscat subiecte de discuţii aprinse, internauţii neputându-se decide asupra culorii sale reale, o nou isterie a apărut pe internet, scrie ONE.

4193 afișări
Imaginea articolului Imaginea care a împărţit internetul în două! Ce culoare are acest pantof sport?

Imaginea care a împărţit internetul în două! Ce culoare are acest pantof sport?

O imagine postată de curând de o studentă din Spania a reuşit să împartă din nou internetul în două. În fotografie se vede un pantof sport, iar dilema este aceaşi: ce culoare are?

"Ok fetelor, o prietenă abia mi-a trimis asta şi mă întreabă ce culoare are acest pantof, aş spune că e roz pal şi alb, dar ea insistă că este un albastru pal şi gri", a scris tânăra.

În urma postării, internauţii au început să se contrazică. Specialiştii lămuresc problema, susţinând că este vorba de o iluzie optică. Ca şi în cazul rochiei, acesta este un experiument de percepere accidentală a culorilor, astfel că nu există un răspuns corect şi unul greşit, informează ONE.

Explicaţia, deşi neobişnuită, este că diferitele lungimi de undă care corespund diferitelor culori intră în contact cu retina, unde pigmenţii activează conexiunile neuronale, care permit creierului să trasnforme semnalele într-o imagine.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici