IMAGINI impresionante cu Salina Turda, surprinse de un fotograf britanic celebru. Fotografiile au fost lăudate de CNN - GALERIE FOTO

Un fotograf britanic celebru, Richard John Seymour, a călătorit la Salina Turda pentru a fotografia peisajul "extraterestru" de acolo, iar imaginile sale fac acum înconjurul lumii, datorită unui articol publicat de CNN în ediţia online.

16022 afișări
Imaginea articolului IMAGINI impresionante cu Salina Turda, surprinse de un fotograf britanic celebru. Fotografiile au fost lăudate de CNN - GALERIE FOTO

Un fotograf britanic a surprins cele mai impresionante cadre la Salina Turda. Imaginile au fost lăudate de CNN. FOTO (Imagine: Daniel Mihailescu / Mediafax Foto)

Richard John Seymour este unul dintre cei mai renumiţi fotografi din Marea Britanie, iar pozele sale, realizate într-o vizită recentă la Salina Turda, au fost subiectul unui articol recent publicat de CNN, prin care peisajele româneşti sunt acum cunoscute tuturor.

"În interiorul ţinutului Transilvaniei se află o mină veche de sare ce datează de acum două milenii. Astăzi, Salina Turda a devenit o atracţie turistică inedită, cu mii de vizitatori ce coboară în fiecare an pentru a juca golf la adâncime, bowling, ori pentru o plimbare cu barca pe lacul subteran. Acest peisaj din adâncul pământului are chiar şi un centru de refacere pentru cei cu probleme pulmonare", se arată în descrierea ce însoţeşte galeria foto incredibilă.

Folosită ca adăpost în Primul Război Mondial, Salina Turda a fost folosită ulterior drept depozit pentru brânzeturi, până în 1992, atunci când a fost deschisă publicului. Ulterior, aceasta a beneficiat de o investiţie de şase milioane de euro, astfel că astăzi în salină se află un muzeu şi un parc de distracţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici