VIDEO Siestă în natură, pe malul râului: Imagini rare cu o vidră, surprinse în Defileul Jiului

  • Imagini rare cu o vidră au fost filmate de un angajat al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva în Parcul Naţional Defileul Jiului.
  • Animalul a fost văzut pe malul unui râu în timp ce îşi făcea siesta.
3141 afișări

Vidra a fost filmată într-o zonă sălbatică a Parcului Naţional Defileul Jiului.

„O simpatică vidră jucăuşă care îşi face siesta pe malul unui râu din Parcul Naţional Defileul Jiului a fost surprinsă în imagini de colegul nostru Tibi Feczko”, au anunţat, pe Facebook, reprezentanţii Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva.

Potrivit specialiştilor, vidra este un mamifer semiacvatic cu habitatul în jurul apelor curgătoare sau al lacurilor. Animalul are corpul perfect adaptat mediului acvatic, cu picioare scurte şi membrană interdigitală, coada lungă şi musculoasă fiind folosită la deplasare şi la schimbarea direcţiei.

Vidra are capul mic şi urechile adaptate vieţii acvatice, fiind mici şi acoperite cu pliuri când se află sub apă. Are o blană închisă la culoare, densă şi lucioasă, care îi oferă protecţie inclusiv sub apă. În general, masculul cântăreşte până la opt kilograme iar femela are o greutate mai mică, de circa cinci kilograme, lungimea corpului putând ajunge la un metru.

Se hrăneşte în special cu peşte, dar consumă şi crustacee, amfibieni şi nevertebrate acvatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici