IMAGINI spectaculoase din Marele Canion: Un fenomen rar, surprins o dată la zece ani - FOTO, VIDEO

Marele Canion din Statele Unite ale Americii oferă privelişti uimitoare pentru turiştii care îl vizitează, însă, în ultimele zile, aceştia au fost spectatorii unui fenomen rar şi spectaculos în acelaşi timp.

9718 afișări
Imaginea articolului IMAGINI spectaculoase din Marele Canion: Un fenomen rar, surprins o dată la zece ani - FOTO, VIDEO

Marele Canion (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Marele Canion a fost acoperit de un nor gros de ceaţă, un fenomen meteolorogic rar datorat aşa numitei "invesiuni termice": un strat de aer rece se formează sub un strat de aer cald, iar această întâlnire produce o acumulare a poluanţilor, informează CNN.

Reprezentanţii Parcului Naţional au postat pe site-ul rezervat Marelui Canion o înregistrare video ce surprinde acest fenomen. În imagini se poate vedea cum zona denumită Mather Point (2.170 de metri) este inundată de ceaţă, iar apoi ceaţa se retrage.

Potrivit reprezentanţilor parcului, inversiunea termică poate avea loc de două ori pe an, însă fenomenul are o asemenea amploare numai o dată la zece ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici