Video IMAGINILE ZILEI: Turişti surprinşi în Islanda de prăbuşirea unui gheţar

Mai mulţi turişti din Islanda au fugit „mâncând pământul”, după ce un gheţar s-a desprins şi a provocat un val uriaş, transmite CNN.

1418 afișări

Mantler a spus că a auzit de la depărtare cum gheţarul se desprinde, ceea ce reprezintă un semn că o surpare a gheţarului - procesul natural în care se rupe o porţiune mare de gheaţă - este iminentă. Acesta şi-a scos telefonul şi a început să înregistreze, dar cu coada ochiului a văzut grupul de turişti începând să fugă.

„Am văzut că toţi încep să se deplaseze din calea apei, iar ghizii sunt gata să sară în ajutorul lor, dacă este necesar. Am continuat să înregistrez, păstrând un ochi atent la mişcările oamenilor", spune Mantler.

În cadrul videoclipului, puteţi auzi un murmur care sună ca un tunet, în timp ce bucăţile de gheţar se prăbuşesc în apă. Oamenii încep să alerge către un teren mai înalt, pe măsură ce valul se apropie.

„Chiar dacă surpările sunt destul de frecvente în acestă perioadă a anului, acesta a fost un eveniment extraordinar de important şi a avut loc mult mai aproape de ţărm decât de obicei ", continuă ghidul. „În cele din urmă, cel mai important lucru este că nimeni nu a fost rănit sau, mai rău, udat”, adaugă Mantler.

De asemenea, acesta afirmă că toată lumea este informată cu privire la ce trebuie să facă în caz de surpări înainte să se avânte în expediţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici