Încă un stat american legalizează EUTANASIA. Guvernator: „Sper că această prevedere va fi folosită cu cumpătare”

Statul american Maine a devenit cel de al optulea din SUA care a legiferat legalizarea eutanasiei, adică a suicidului asistat.

590 afișări
Imaginea articolului Încă un stat american legalizează EUTANASIA. Guvernator: „Sper că această prevedere va fi folosită cu cumpătare”

Încă un stat american legalizează EUTANASIA. Guvernator: „Sper că această prevedere va fi folosită cu cumpătare”

„Sper că această prevedere legală, deşi respectă drepturile şi libertăţile individuale, va fi folosită cu cumpătare”, a declarat Janet Mills, guvernatoarea statului Maine, în legătură cu inţiativa pe care a sancţionat-o.

Sub prevederile noii legi, medicii vor putea să prescrie pacienţilor în stagii terminale şi care beneficiază de îngrijiri paliative, de ţinere sub control a nivelului de durere pe care aceştia îl resimt, fără a mai fi considerat suicid, notează Medicalxpress.

Iniţiativa legată de suicidul asistat a reprezentat obiectul unui referendum statal şi a mai multor iniţiative în legislatura locală. A ajuns de curând să fie vitată, adunând o majoritate limitată în favoarea sa.

Citeşte continuarea articolului în descopera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici