Încasări sub aşteptări, la o licitaţie de obiecte ale grupului ABBA

Licitaţia de obiecte care au aparţinut legendarului grup pop suedez ABBA a generat încasări sub aşteptări, a anunţat luni casa Stockholms Auktionsverk, organizatoarea evenimentului.

159 afișări
Imaginea articolului Încasări sub aşteptări, la o licitaţie de obiecte ale grupului ABBA

Încasări sub aşteptări, la o licitaţie de obiecte ale grupului ABBA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rezultatul final se ridică la suma de 560.000 de coroane suedeze (64.500 euro)", a anunţat Christian Minnhagen, directorul-adjunct al casei Stockholms Auktionsverk. Specialiştii acestei licitaţii considerau că suma totală de vânzare va fi de cel puţin 800.000 de coroane suedeze.

"Suma este mai mică decât speram noi. Nu trebuie să uităm însă faptul că a fost pentru prima dată când a fost organizată o astfel de vânzare", a adăugat Christian Minnhagen, precizând că anumite obiecte au depăşit estimările.

Printre acestea se află o haină violet pe care este scris numele grupului, adjudecată cu 31.500 de coroane suedeze - depăşind de şapte ori preţul estimat - şi un disc al grupului ABBA, vândut cu 42.500 de coroane suedeze, în condiţiile în care preţul estimativ era de 25.000 de coroane.

Obiectele au aparţinut colecţionarului Thomas Nordin.

La vârsta de 48 de ani, el a decis să se despartă de cele 37 de cutii în care colecţionase aproximativ 25.000 de obiecte care au aparţinut sau au avut legătură cu grupul ABBA. Din colecţia sa, pe care a început-o în 1974, pe când avea nouă ani, Thomas Nordin vrea să păstreze doar trei suveniruri, "care nu ocupă mult spaţiu". Printre acestea se află o carte poştală semnată de cei patru membri ai grupului - Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad şi Benny Andersson.

Anumite obiecte care nu şi-au găsit cumpărător vor fi propuse din nou la vânzare, într-o nouă licitaţie, la toamnă, cu preţuri de pornire mai mici.

Din 1974, grupul ABBA, care a avut o carieră de 10 ani, a vândut 378 de milioane de albume pe plan mondial. Doar Elvis Presley şi The Beatles au vândut mai multe discuri. Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog, Benny Andersson şi Björn Ulvaeus s-au despărţit în 1983 şi au refuzat de atunci să mai cânte împreună.

Trupa suedeză a ajuns în repetate rânduri pe prima poziţie în topurile din întreaga lume, între 1974 şi 1982. Formaţia a lansat de-a lungul anilor o serie de piese devenite celebre, precum "S.O.S", "Mamma Mia", "Fernando", "Dancing Queen", "Money, money, money", "Knowing me, knowing you", "Dancing Queen", "Take a chance on me", "The name of the game", "Thank you for the music", "Gimme! Gimme! Gimme!", "The winner takes it all" şi "One of us".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici