Inelul cu piatră roşie după care a fost identificat Qasem Soleimani: cât valorează şi ce simbolizează

Elementul după care a fost identificat corpul lui Qasem Soleimani, generalul iranian ucis într-un atac cu dronă al SUA, este inelul pe care acesta îl purta. O publicaţie a vorbit cu specialişti pentru a afla ce valoare are bijuteria.

31174 afișări
Imaginea articolului Inelul cu piatră roşie după care a fost identificat Qasem Soleimani: cât valorează şi ce simbolizează

Inelul cu piatră roşie după care a fost identificat Qasem Soleimani: cât valorează şi ce simbolizează (Foto: Hepta)

Inelul nu este unul foarte valoros, potrivit bijutierilor cu care au vorbit jurnalişti de la publicaţia New York Post. Aceştia cred că piatra bijuteriei este fie carneol (sau cornalină), fie un rubin. În ambele cazuri, inelul nu valorează mai mult de câteva sute de dolari.

Cel mai probabil este vorba despre carneol.

„Din imagine îmi dau seama că este o piatră de carneol - nu este un rubin; provine din Africa”, a declarat Maykel Rieth, tăietor profesionist de pietre preţioase la firma R Gems din New York.

Unii musulmani cred că cei care poartă această piatră pot binecuvânta. Se crede că însuşi Profetul Mahomed purta un inel din argint cu pecete din carneol la degetul mic al mâinii drepte. Mai mult, pe multe pietre de acest fel, de pe inele purtate de musulmani, sunt încrustate rugăciuni scurte.

În ceea ce priveşte metalul din care este realizat inelul, bijutierii cred că este vorba, cel mai probabil, de argint, deşi nu este exclusă nici varianta aurului alb. Varianta argint este susţinută atât de Rieth, cât şi de un alt bijutier, de la Paillon Jewelry. „Din imagine nu pare să fie un inel scump, deoarece este făcut din argint, nu este aur”, a declarat al doilea bijutier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici