Inelul de logodnă al împărătesei Joséphine, oferit de Napoleon, scos la licitaţie

Inelul de logodnă al împărătesei Joséphine de Beauharnais, care i-a fost oferit de Napoleon Bonaparte în 1796, va fi scos la vânzare în cadrul unei licitaţii organizate de casa Osenat pe 24 martie, la Fontainebleau, un oraş aflat în apropiere de Paris.

534 afișări
Imaginea articolului Inelul de logodnă al împărătesei Joséphine, oferit de Napoleon, scos la licitaţie

Napoleon Bonaparte (Imagine: Wikipedia)

Având un diametru de 18 milimetri, acest inel din aur, ornat cu un diamant şi un safir tăiate în formă de pară, este estimat la un preţ cuprins în intervalul 8.000 - 12.000 de euro.

Pe 24 februarie 1796, Napoleon Bonaparte şi-a anunţat logodna cu Joséphine, văduva lui Alexandre de Beauharnais, cu care s-a căsătorit civil pe 9 martie, cu puţin timp înainte de a prelua conducerea campaniei militare din Italia.

Bijuteria provine din colecţia prinţului Victor Napoleon (1862-1962), nepotul a doi regi. Acesta i-a avut ca bunici pe fratele lui Napoleon, Jérôme, rege al Westfaliei, şi pe Victor-Emmanuel al II-lea, rege al Italiei. Victor Napoleon a moştenit o mare parte din obiectele care au aparţinut lui Napoleon Bonaparte.

Un alt obiect important care va fi scos la vânzare în aceeaşi licitaţie este un portret al ducelui de Reichstadt, fiul lui Napoleon I cu Marie-Louise, la vârsta de 11 ani. Portretul a fost realizat în 1823 de pictorul Peter Krafft şi este estimat între 200.000 de euro şi 250.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici