Înregistrări "explozive" cu Jackie Kennedy: Află cine a comandat asasinarea lui John F. Kennedy

Jackie Kennedy, fostă primă doamnă a Statelor Unite, credea că Lyndon B. Johnson, preşedintele care i-a urmat în funcţie soţului ei, a comandat asasinarea lui John F. Kennedy, potrivit unor înregistrări "explozive" care vor fi făcute publice de postul de televiziune american ABC.

2586 afișări
Imaginea articolului Înregistrări "explozive" cu Jackie Kennedy: Află cine a comandat asasinarea lui John F. Kennedy

Înregistrări "explozive" cu Jackie Kennedy: Află cine a comandat asasinarea lui John F. Kennedy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit dailymail.co.uk, Jackie Kennedy a înregistrat acele casete la câteva luni după asasinarea soţului ei, John F. Kennedy.

Ea credea că Lyndon B. Johnson şi un grup de miliardari din Texas au fost implicaţi în asasinarea lui J. F. Kennedy. Aceste înregistrări o prezintă pe fosta primă doamnă a Statelor Unite ale Americii, care credea că succesorul soţului ei s-a aflat în centrul complotului organizat pentru a-l asasina pe Kennedy.

Jackie Kennedy părea convinsă că Lyndon B. Johnson, pe atunci vicepreşedintele Statelor Unite, a orchestrat împreună cu câţiva oameni de afaceri texani atentatul din Dallas, iar Lee Harvey Oswald - despre care s-a afirmat mult timp că era un asasin care a acţionat pe cont propriu - a reprezentat o mică parte dintr-o conspiraţie mult mai complexă.

Lyndon B. Johnson, născut în Texas şi fost guvernator şi senator din partea acestui stat american, a dus până la capăt mandatul lui Kennedy, iar apoi a fost ales preşedinte pentru încă un mandat.

Casetele în care Jackie Kennedy a făcut aceste afirmaţii au fost înregistrate cu ocazia unui interviu acordat istoricului Arthur Schlesinger Jr., la câteva luni după asasinarea lui Kennedy, pe 22 noiembrie 1963, la Dallas, şi au fost sigilate într-un seif din Kennedy Library din Boston.

Jackie Kennedy, care s-a căsătorit ulterior cu armatorul grec Aristotelis Onassis, a ordonat ca aceste casete să nu fie făcute publice înainte de trecerea a 50 de ani de la moartea ei. Potrivit unor surse, ea se temea că declaraţiile ei ar putea să-i transforme pe membrii familiei sale în ţinte pentru anumite grupuri care vor dori să se răzbune.

În aceleaşi casete, Jackie Kennedy dezvăluie faptul că a avut o aventură cu actorul William Holden şi o alta cu Gianni Agnelli, afirmând că a făcut acest lucru pentru a se răzbuna pentru numeroasele aventuri ale soţului ei.

Jackie Kennedy a murit pe 19 mai 1994, în urma unui cancer, la vârsta de 64 de ani.

Un program special dedicat acestor dezvăluiri va fi difuzat de postul american ABC. Caroline, fiica lui Jackie şi J. F. Kennedy, în vârstă de 53 de ani, a fost de acord să facă publice acele casete mai devreme decât era prevăzut în schimbul anulării difuzării de către postul ABC a unei mini-serii TV despre familia Kennedy. În această mini-serie TV, rolul lui Jackie Kennedy a fost interpretat de Katie Holmes, soţia lui Tom Cruise.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici