Înregistrări muzicale inedite ale lui Bob Dylan, descoperite într-un apartament din New York

Mai multe înregistrări inedite ale unor cântece interpretate de Bob Dylan au fost descoperite într-un apartament din New York în care muzicianul american a locuit cu chirie.

93 afișări
Imaginea articolului Înregistrări muzicale inedite ale lui Bob Dylan, descoperite într-un apartament din New York

Bob Dylan (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cutiile cu discuri au fost descoperite de executorul testamentar al fostului proprietar, în prezent decedat, al apartamentului închiriat de Bob Dylan şi vândute istoricului şi colecţionarului Jeff Gold, informează contactmusic.com.

Executorul testamentar a descoperit remixuri şi piese muzicale inedite din timpul şedinţelor de înregistrări făcute de Bob Dylan între 1969 şi 1970 pentru albumele "Nashville Skyline", "Self Portrait" şi "New Morning".

În acea perioadă, Bob Dylan închiriase un apartament situat într-o clădire din Greenwich Village, New York, unde a lăsat cutiile cu discuri, după ce s-a mutat din locuinţă.

"Când am deschis cutiile şi am aruncat o privire la ce se afla înăuntru, am rămas mut de uimire. Erau într-adevăr discurile înregistrate de Dylan, într-o stare excelentă", a declarat Jeff Gold pentru site-ul Billboard.com.

Jeff Gold a păstrat copii digitale ale melodiilor şi a transferat discurile descoperite reprezentanţilor lui Bob Dylan.

Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului al XX-lea, fiind un simbol al inovaţiei în muzică şi cultură, primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambiţiile intelectuale.

Bob Dylan a câştigat numeroase distincţii de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un Oscar şi un Glob de Aur. A fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame, în anul 2000 a primit Polar Music Prize, iar, în 2012, preşedintele american Barack Obama i-a decernat Medalia pentru Libertate (Medal of Freedom).

Bob Dylan, născut pe 24 mai 1941, este cântăreţ, compozitor, pictor şi scriitor. Cele mai cunoscute opere muzicale ale artistului datează din anii 1960, când Dylan a fost un militant activ pentru o serie de cauze sociale ale vremii. Anumite piese compuse de acesta, precum "Blowin ' in the Wind" şi "The Times They Are a-Changin'", au devenit adevărate imnuri pentru mişcarea de susţinere a drepturilor civile din SUA şi a manifestanţilor împotriva războiului. De asemenea, single-ul "Like a Rolling Stone" a schimbat radical parametrii de compoziţie a muzicii pop, în 1965, şi a devenit una dintre cele mai cunoscute piese ale tuturor timpurilor.

Dylan cântă la chitară, claviaturi şi muzicuţă, fiind susţinut de o suită de diverşi muzicieni de excepţie, alături de care se află în turneu încă de la sfârşitul anilor 1980.

Începând cu anul 1994, Dylan a publicat trei cărţi de desene şi picturi, iar operele sale au fost expuse în majoritatea galeriilor de artă importante.

Revista Rolling Stone l-a clasat pe Bob Dylan pe locul al doilea în topul celor mai mari 100 de artişti realizat în anul 2011 şi pe locul al şaptelea în clasamentul celor 100 cei mai importanţi muzicieni alcătuit în 2008.

Pe 25 iunie, Bob Dylan a concertat la Bucureşti, în cadrul turneului mondial "Never Ending Tour".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici