Insula dens populată pe care nu se întâmplă infracţiuni sau crime. Localnic: „Nu avem poliţie şi nici nu ne trebuie”

Este greu de înţeles de la distanţă ce este cu adevărat insula Santa Cruz din Columbia. Răsărind din mare, insula - ce are una din cele mai dense populaţii din lume - pare că pluteşte, conform CNN.

3066 afișări
Imaginea articolului Insula dens populată pe care nu se întâmplă infracţiuni sau crime. Localnic: „Nu avem poliţie şi nici nu ne trebuie”

Sursa foto: Twitter @KwkMedia

De fapt, Santa Cruz, aflată în Arhipelagul San Bernardo, în Golful Morro Squillo, este poziţionată pe un pat de corali, în mare. Este una din cele zece insule ale arhipelagului.

Legenda spune că pescarii de pe insulele din apropiere au petrecut noaptea pe insula Santa Cruz şi au decis să se stabilească acolo când au observat că nu există ţânţari. Localnicii explică lipsa ţânţarilor prin faptul că nu există plajă şi mangrove.

Nu există un loc în care vizitatorii să poată sta în Santa Cruz. Turiştii de obicei petrec noaptea la hotelul Punta Faro de pe insula învecinată Mucura şi merg către Santa Cruz cu o barcă rapidă pentru a o explora câteva ore.

Te simţi de parcă ai fi într-un roman de al lui Gabriel Garcia Marquez. Santa Cruz se simte ca un vis frumos, ca un stil de viaţă inocent (nu există poliţie pe insulă), iar culorile caselor se transmit de la generaţie la generaţie, deci nu există localnici care să nu se fi născut acolo.

Unii estimează că insula ar avea aproximativ 1.200 de locuitori, iar suprafaţa acesteia are dimensiunea a două terenuri de fotbal. Alţii spun că populaţia este mai mică.

Juve Nal, un bărbat în vârstă de 60 de ani care şi-a trăit toată viaţa pe insulă, spune că aceasta are, de fapt, o populaţie de aproximativ 900 de persoane.

„Ne supărăm pentru că presa spune mereu că insula este mult mai populată decât este de fapt”, a spus Nal, care pare a fi un conducător al comunităţii, un ghid turistic şi un purtător de cuvânt. „Nu are loc nicio crimă aici”, a adăugat Nal mândru. „Nu avem poliţie şi nici nu ne trebuie”.

Un parteneriat recent cu Hotelul Punta Faro a rezultat din întemeierea unui acvariu conservat pe Santa Cruz. Turiştii pot plăti o taxă mică pentru a intra în acvariul care are rechini mici, peşti şi pisici de mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici